Nye Tesla’er får langt hurtigere ydelse med ny chip

Tesla er så småt ved at skifte væk fra Intel Atom-chips i Model S, X og Y til AMD-Ryzen. Den nye chip viser imponerende hastighed.

Nye Tesla’er får langt hurtigere ydelse med ny chip

En Tesla skal ikke kun være hurtig på vejen og til opladning, men også i softwaren. Derfor har Tesla startet et skifte fra nuværende Intel-chips til AMD-chips, som byder på en stor hastighedsforbedring. Teslaer med den nye AMD-chip er op til dobbelt så hurtige i brugerfladen.

I dag er softwareoplevelsen i biler mere vigtig end nogensinde før. Netop Tesla er blandt de bedste, når det kommer til nytænkning af brugerflade og software i biler, hvor alt i bilen styres fra den store centrerede skærm. Det giver samtidig biler er ekstremt minimalistisk look i kabinen. Men med så stort et fokus på softwaren, skal man også sikre den fungerer problemfrit og hurtigt. Og netop hastigheden er nu noget, som Tesla vil forbedre.

Læs også: Der er bestilt Tesla Cybertrucks for over 529 mia. kroner

Fra Intel til AMD

Den nuværende Intel Atom-chip (A3950), som man finder i langt de fleste af Teslas biler, er så småt på vej ud. I sidste uge startede Tesla leveringer af den nye Gigafactory Shanghai-byggede Model Y, som har fået en række opgraderinger, heriblandt en ny chip. Den nye AMD Ryzen chip, som indtil videre er ukendt, viser et gevaldigt hastighedsboost i forhold til den tidligere Intel Atom-chip. Faktisk er forskellen så stor, at de fleste nok kunne kunne mærke forskellen i Teslas brugerflade.

En sammenligning mellem den gamle og nye chip viser, at AMD-chippen er mere end dobbelt så hurtig til at åbne apps og navigere rundt i brugerfladen. Testen udført på Intel-chippen tog sammenlagt 22:13 sekunder og kun 7 sekunder på AMD-chippen. Ikke nok med at AMD Ryzen-chippen viser mere råstyrke, har den også bedre buffer hastighed og åbner fx. kort og navigation langt hurtigere.

Se også: Nyheder om elbilmarkedet

Tesla AMD
AMD Ryzen-chippen er langt hurtigere i Teslas software.

Den nye AMD Ryzen-chip er indtil videre at finde i nye Tesla Model Y, Model S og Model X, produceret til det kinesiske marked. Der er dog ingen tvivl om, at Teslaer til andre regioner også vil blive opgraderet med det nye chipset.

Det er dog nok ikke noget du skal gå og vente på, hvis du overvejer en Tesla.

Se også: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

 

 

Mere til fortællingen

Flere forhold har spillet ind siden vi bragte denne artikel. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. 26/11/2021 bragte vi sagen Der er bestilt Tesla Cybertrucks for over 529 mia. kroner – Forstættelsen om temaet kan læses her. Sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.