Elon Musk afslører ambitiøs masterplan for Tesla

Masterplan 1 og 2 er gennemført. Nu er Tesla klar til masterplan 3. Læs her hvad Elons Musks ambitiøse fremtidsplaner for Tesla indebærer.

Elon Musk afslører ambitiøs masterplan for Tesla

I 2006 udgav Elon Musk The Tesla Motors Master Plan. I 2016 løftede han sløret for masterplan 2 og nu er han altså klar med masterplan 3.

Tesla Masterplan 3?

Den første plan beskrev, hvordan Tesla ville bygge en elektrisk luksus sportsvogn. Indtjeningen fra den skulle bruges til at bygge en mere prisoverkommelig elbil, og derefter bruge pengene fra den til at bygge en endnu mere overkommelig bil. Alt sammen mens der blev tilbudt muligheder for vedvarende strømproduktion. Tesla har siden da opnået alt det ovenstående og har produceret millioner af elbiler, mens produktionsomkostningerne med tiden er faldet.

Tesla Masterplan 2 blev fremvist samtidig med, at Tesla gjorde klar til leveringer af Model 3 og opkøbet af Solar City. Masterplan 2 handlede om at udvikle solcelletage med integreret batterilagring, udvide produklinjen af elbiler, udvikle sikrere selvkørende teknologi og gøre det muligt at tjene penge på bilen, når man ikke bruger den.

Nu er vi nået til masterplan 3, som ligesom de andre, er ganske ambitiøs. Tilbage i marts 2022 fortalte Musk, at han arbejdede på tredje masterplan for Tesla, og nu er den her altså.

Læs også: Test af elbiler

Storskala produktion

På et møde i virksomheden blev Musk spurgt til hvad masterplan 3 handler om, hvortil Musk svarede:

“Masterplan del 3 handler om at opnå en meget stor skala. For at kunne flytte hele jordens energiinfrastruktur og transportinfrastruktur skal der være tale om en meget stor skala. Vi er nødt til at spørge, hvad er den faktiske tonnage? Hvis vi arbejder baglæns fra lad os sige omkring 300 TWh installeret kapacitet i køretøjer og stationære anlæg (batteripakker), hvordan opnår man så denne tonnage ud fra et udvindings- og raffineringssynspunkt, men også på en bæredygtig måde.”

Hvorefter han opsummerede med:

“Det er det, som Masterplan del 3 handler om: hvordan man kan nå op på en skala, der er tilstrækkelig stor til at ændre hele jordens energiinfrastruktur,” sluttede Musk.

Læs også: Test og anmeldelse af Tesla Model Y (2022)

Skal Tesla involveres i minedrift?

Tesla har på det seneste optrappet sine partnerskaber med mineselskaber for at sikre langsigtet levering af kritiske mineraler til batteriproduktion som nikkel og lithium. Der er stor efterspørgsel på mineralerne til batterier, som samtidig bliver dyrere og dyrere. Der kan endda opstå mangel på mineralerne, forudser eksperter.

Tesla har tidligere talt om at blive direkte involveret i minedrift og raffinering. Man kunne godt forestille sig, at dette var en del af masterplan 3.

Læs også: Undersøgelse: Tesla-ejere er mindre tilbøjelige til at køre galt