Tesla bekræfter: Ny Model 3 Performance på vej

Tesla har netop bekræftet, at Model 3 (Highland) er på vej som Performance-variant - og den bliver ret unik. Den nye Model 3 Performance kommer i 2024.

Tesla bekræfter: Ny Model 3 Performance på vej

Da Tesla endelig lancerede den nye Model 3 (Highland), udeblev den sædvanlige Performance-variant, der er den kraftigste i serien. Men den er på vej, bekræfter Tesla nu.

Se også: Billig ladeboks til hjemmet

Ny Tesla Model 3 Performance bliver unik

Tesla tilbyder lige nu den nye Model 3 som basismodel og Long Range, men ikke som Performance, som den gamle Model 3. Men bare rolig, den er på vej. Og skal man tro Daniel Ho fra Tesla, får den nogle meget specielle opgraderinger.

Oplysningerne kommer fra Daniel Ho, som i de sidste 8 år har arbejdet på Model 3-programmet. I et interview afslørede Ho, at den nye Model 3 Performance vil realisere alt det, Tesla ønskede at gøre med den elektriske sedan, da den først blev lanceret i 2018, men ikke kunne på grund af det “produktionshelvede”, virksomheden gik igennem for at skalere produktionen.

Ho ikke afslørede desværre ingen detaljer, men sagde kun, at den bliver “ret speciel”. Han bekræftede dog, at topmodellen i Model 3-serien vil beholde Performance-navnet på trods af rygter on, at den i stedet vil hedde Plaid, som i Model S- og X-serierne.

Se også: Kommende elbiler

Specifikationer på ny Model 3 Performance?

Tesla har endnu ikke afsløret nogle specifikationer i den kommende Model 3 Performance, men der er dog en del rygter derude.

Den forventes at få to elektriske motorer, og ikke tre som i Model S Plaid. Dog opgraderes den ene motor med en Plaid-motor fra Model S og X, hvilket giver den forbedret acceleration og højere tophastighed.

Derudover vil den få nye sportsbremser og affjedringskomponenter sammen med et nye 20 tommer alufælge.

Rygter påstår, at den kommende Model 3 Performance klarer 0-100 km/t på under 3 sekunder og vil koste omkring 430.000 kroner.

Læs mere om nye Tesla Model 3 Performance

Kommer tidligt i 2024

Hvornår kommer den nye Model 3 Performance? Her kunne Daniel Ho kommende med spændende nyt, for Model 3 Performance skulle ifølge ham lande i starten af 2024.