Tesla med elbil til 212.000 kroner

En langt billigere Tesla til omkring 212.000 kroner kan være lige på trapperne. Elon Musk er klar til at igangsætte Tesla Master Plan 3.

Tesla med elbil til 212.000 kroner

En billig Tesla til omkring 212.000 kroner kan være en del af Teslas tredje Master Plan, der giver indsigt i elbilmærkets fremtidsplaner.

Tilbage i 2020 bekendtgjorde den administrerende direktør i Tesla, Elon Musk, at udviklingen af en billig Tesla-elbil med en ny type batteri til 25.000 dollar var gået i gang. Siden da er den blevet nævnt flere gange, men virksomheden har  endnu formået at holde bilen hemmelig og har endnu til gode at afsløre den. Noget tyder på, at vi snart hører mere om særdeles prisvenlig Tesla.

Se også: Nyheder om elbiler

Ny Tesla vil disrupte markedet for billige elbiler

Den 1. marts vil Elon Musk afsløre tredje skridt i selskabets store Master Plan, der i denne omgang skal handle om “storskalaproduktion”. Det er netop kombinationen af storskalaproduktion og et billigere jernbatteri, der skal trylle en meget billigere Tesla frem. Flere analytikere med indsigt i, hvad Tesla foretager sig, mener, at den nye og ekstremt billige Tesla-elbil sandsynligvis vil blive omtalt til eventet.

En Tesla i den prisklasse vil betyde, at elbiler de billigste elbiler herhjemme såsom Nissan Leaf, MG4 Electric og Byd Atto 3 vil få benhård konkurrence. Tesla satte for nylig priserne ned på deres Model 3 og Model Y, der derefter kom i direkte konkurrence med elbiler i en prisklasse fra under 400.000 kroner.

Formår Tesla også at skabe øget konkurrence i det absolut billigste prissegment på elbilmarkedet, står den amerikanske elbilproducent særdeles stærkt i kampen om fremtidens markedsandele. Analytikere har i mange år enstemmigt spået, at Teslas markedsandele kommer til at dale i takt med, at de etablerede bilproducenter intensiverer deres satsninger på elbiler.

Med en ekstremt billig Tesla til lige over de 200.000 kroner kan den amerikanske elbilproducent formentlig fortsat sikre sig en relativt høj markedsandel i fremtiden.

Se også: Fokus på elbilernes sikkerhed & crashtest

En billigere Tesla er helt sikkert på vej

Det er nu tre år siden, at Elon Musk først snakkede om den prisbillige Tesla, og vi har endnu ikke set noget til den. I samme stil kan man nævne Cybertruck og Roadster, som efter flere års venten heller ikke kører rundt på vejene. Men spørger man Nicolas Fredriksen, der er ansvarshavende redaktør på mobilsiden, er der slet ingen tvivl:

“Det bliver interessant at se, hvad Elon Musk hiver op af hatten 1. marts. En Tesla til 25.000 dollar er ikke så sandsynligt i denne omgang, men at den vil komme inden for en overskuelig årrække, er ganske sikkert,” siger han og tilføjer:

“Forventningen om en billig Tesla vil utvivlsomt påvirke rammebetingelserne for de øvrige elbilproducenter. Racet mod tronen over de billigste elbiler er skudt i gang.”

Til sammenligning koster den billigste Tesla (Model 3) i USA 43.000 dollars. Den samme Model 3 koster her i Danmark 359.990 kroner. En ny Tesla med en pris fra 25.000 dollars vil forventeligt derfor koste omkring 212.000 kroner.

Se også: Guide til elbilforsikringer