Tesla Model Y med 7 sæder kommer til Europa

Tesla Model Y kan ifølge nye oplysninger købes med syv sæder i Europa fra oktober. Se mulig dansk pris på Tesla Model Y med plads til syv.

Tesla Model Y med 7 sæder kommer til Europa

Tesla planlægger at lancere en version af SUV’en Model Y med syv sæder i Europa i oktober. Ifølge det kinesiske medie National Business Daily er produktionen af modellen allerede i gang ved Teslas kinesiske fabrik i Shanghai.

Tesla har endnu ikke bekræftet, at Model Y med syv sæder kommer til salg både i Kina og Europa i oktober. Dog skulle syv-sæders udgaven af Model Y allerede have gennemført de nødvendige certificeringsprocesser i Europa, forlyder det.

Se også: Se priser, specifikationer og billeder af Tesla Model Y

Mulig dansk pris på Tesla Model Y med 7 sæder

Siden 2021 har det været muligt for amerikanere at købe Tesla Model Y med plads til syv personer. Det er dog kun Long Range-udgaven med firehjulstræk, som understøtter muligheden for at få tilføjet tredje sæderække.

I USA koster Model Y med syv sæder 2.000 dollar ekstra – altså en merpris på omkring 20.000 kroner. Vi forventer derfor, at Tesla Model Y Long Range med firehjulstræk og 7 sæder vil koste 409.990 kroner.

Dermed bliver Tesla Model Y en af de billigere elbiler med plads til 7. For eksempel koster den nye BYD Tang med lignende ydeevne og rækkevidde 489.995 kroner.

Til gengæld vil Tesla Model Y med 7 sæder være noget dyrere end den nye Peugeot e-5008 med syv sæder, som koster fra bare 359.990 kroner. Her må du dog også nøjes med 2,5 gange lavere ydeevne og markant mindre udstyr, men til gengæld en lignende rækkevidde.

Se også: Teslas udvalg af elbiler

Teslas salg dykker

Rygterne om en Model Y med syv sæder i Europa hænger sammen med Teslas behov for at øge salget, oplyser mediet.

Teslas omsætning var på 19,9 milliarder dollar i andet kvartal – et fald på 7 procent i forhold til samme periode sidste år.

I mellemtiden har Tesla klaret sig dårligere end andre mærker på nogle markeder. I juli solgte BMW for eksempel flere elbiler end Tesla i Europa for første gang, hvilket satte en stopper for den føring, som Tesla havde haft, siden Model Y kom på markedet i 2020.

Siden marts 2022 har europæiske og danske købere af Model Y fået leveret deres Model Y fra selskabets fabrik i Berlin, men hvis oplysningerne står til troende, vil danskerne altså snart kunne købe en kinesisk produceret Model Y med syv sæder.

Vi anbefaler:
Sammenlign priser og tilbud på elbiler
Test og anmeldelser af elbilers komfort
Se hvilke elbiler der er Bedst i Test
Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026
De billigste elbiler i Danmark