Tesla retter funktion, som ejerne klager mest over

Den er en af de mest udskældte funktioner, og ejerne har klaget over det i end 5 år. Nu skal de automatiske vinduesviskere virke korrekt.

Tesla retter funktion, som ejerne klager mest over

Tesla er gode til at sende nye softwareopdateringer ud, som både retter fejl i bilerne og tilføjer nye funktioner. Men der er en funktion, som de efter flere år ikke har kunnet få til at makke ret. Nu vil Tesla endelig gøre så de såkaldte auto wipers endelig virker ordentligt.

Se også: Priser, tilbud, test og sammenligning af elbiler

Tesla retter upålidelige vinduesviskere

Automatiske vinduesviskere er smarte – når altså de virker. Og de har de angiveligt ikke gjort på Teslaer i årevis. Teslas såkaldte auto wipers går gerne i gang mens solen skinner og ruden er knastør, men nægtet at hjælpe til når det regner.

De automatiske vinduesviskere er en af de funktioner i Teslas biler, som der klages mest over. Det skal dog lige nævnes, at den automatiske funktion i vinduesviskerne stadig er i beta – hvilket den har været meget meget længe.

Det skal det dog være slut med, tyder det på. Der skulle nemlig være en opdatering på vej fra Tesla, som skulle rette op på vinduesviskernes pålidelighed.

Problemer med automatiske vinduesviskere er normalt ikke et problem i biler. Men hvor de fleste andre bilproducenter benytter en infrarød sensor, der er monteret bag forruden, som registrerer vanddråber på forruden, er Tesla gået en anden vej.

Tesla benytter nemlig kameraer til at registrere regndråber på ruden, og dermed også hastigheden på vinduesviskerne. Lige Tesla også bruger kameraer og ikke radar til deres adaptive fartpilot.

Se også: Se Teslas udvalg af elbiler i Danmark

Nu skal der kunstig intelligens til

Tesla skulle være på vej med en opdatering, som endelig skulle få vinduesviskernes automatiske funktion til at virke korrekt. Det siger Yun-Ta Tsai, Senior AI Engineer hos Tesla.

Det er dog ikke sikkert, at denne opdatering vil løse alle problemerne med de automatiske vinduesviskere. I 2018 sagde Musk, at de automatiske vinduesviskere ville blive rettet med en snarlig opdatering, men det løste tydeligvis ikke de problemer, som ejern havde med dem.

Der er dog ikke information om, hvornår denne opdatering ruller ud.

Udover de automatiske vinduesviskere klager Tesla-ejere mest over bilernes byggekvalitet, materialekvalitet, autopilot, manglen på fysiske knapper, rækkevidde, service og ikke mindst den faldende pris.

Se også: Test, bedømmelse og anmeldelse af elbiler

Vi anbefaler:
Bedste hjemmeopladning og ladeboks til elbil
Find den bedste forsikring til elbil
De billigste elbiler på vejene i Danmark