Test og anmeldelse af MG4 Electric

MG4 Electric er en fremragende elbil til prisen, som bør være på din liste, hvis du overvejer en elektrisk bybil og mindre familiebil.

Test og anmeldelse af MG4 Electric

MG har ramt plet med MG4 Electric, hvor man får exceptionelt meget elbil for pengene. Her er vores test af MG4 Electric.

Se også: Se alle elbiler fra MG

Der er ikke mange af dem endnu, men udvalget af billige elbiler i Danmark bliver ganske langsomt større. Blandt dem finder man MG4 Electric, der blev lanceret sidste år.

Den byder ind med et sportsligt og spændende design, rimeligt med plads, udmærkede specifikationer og ikke mindst en meget skarp pris.

MG4 Electric blev introduceret med en dansk pris fra 284.999 kroner, hvilket dengang var en udmærket pris. Siden da er prisen faldet til kun 229.999 kroner for den nye MG4 Electric Nordic Edition.

Er MG4 Electric en elbil man bør overveje? Læs, hvadMG4 Electric gør godt, hvad der kunne være bedre og se den samlede bedømmelse.

Konklusion på test af MG4 Electric

MG4 Electric ender i vores test med en samlet score på 87 ud af 100. Det betyder at den får bedømmelsen Fremragende”. MG4 Electric er blandt de bedste elbiler af typen hatchback i bybil-klassen, men bestemt også et af de bedste valg som lille familiebil.

I prisklassen op til 300.000 kroner er MG4 Electric placeret som den bedste elbil. Også i bybil-klassen imponerer MG4 Electric, hvor den også nupper førstepladsen.

Tager vi et kig på prisen sammenlignet med kvaliteten, klarer MG4 Electric sig også flot. I vores Kvalitet/Pris Ratio får den nemlig bedømmelsen “Exceptionelt meget kvalitet til prisen”. Læs mere om Kvalitet/Pris Ratio.

Også sikkerheden er der styr på i MG4 Electric, der scorer 5 ud af 5 stjerner i Euro NCAP kollisions- og sikkerhedstest.

Se også: Varianter, priser og specifikationer på MG4 Electric

Se flere billeder af MG4 Electric

Det gode ved MG4 Electric

Først og fremmest er MG4 Electric en nydelig elbil. Designet er sportsligt og iøjnefaldende, men samtidig også klassisk og stilrent.

Når det gælder byggekvaliteten gør den det rigtig godt til prisen. Man finder primært materialer som stof og plastik, men det er i en udmærket kvalitet og den virker solidt skruet sammen. Og så får man meget udstyr til prisen.

Køreoplevelsen og ydeevnen er godkendt. Det vil sige at MG4 Electric ikke er hverken kedelig eller en sportsvogn på vejen – men den føles rimeligt agil, er letkørende og byder ikke på de store overraskelser.

Rækkevidde på op til 450 kilometer er tilfredsstillende – det samme kan siges om DC-lynopladning.

Infotainmentsystemet er langtfra det mest imponerende vi har set, men det er dog ret brugervenligt. Det er en stor fordel, at den har både Apple CarPlay og Android Auto.

Sikkerheden er også i top, og MG4 Electric scorer 5 ud af 5 stjerner hos Euro NCAP.

MG4 Electric har dertil en god garanti, hvor man får en nybilsgaranti og batterigaranti på 7 år/150.000 km, 7 års garanti på rustgennemtæring samt gratis vejhjælp det første år.

Dette kunne være bedre

Selvom MG4 Electric scorer højt i vores test er der stadig områder, hvor den kunne gøre det bedre.

Komforten i MG4 Electric er generelt udmærket, men der er ikke ret meget plads på bagsædet, og sæderne er ikke de bedste. På grund af den lille benplads er bagsæderne bedst beregnet til børn.

MG4 Electric har ikke det mest imponerende og funktionsrige infotainmentsystem og skærmene er ikke af den bedste kvalitet. Den får heller ikke OTA-opdateringer (over-the-air).

Der er 363 liter til rådighed i bagagerummet. Det er udmærket for en bybil, men bliver hurtigt for småt til en familie med ét eller to børn.

Interiøret er alt for kedeligt, selvom kvaliteten er udmærket.

Der er tilpas stille i kabinen i byen i MG4, men på motorvejen bliver der lukket lidt for meget støj ind.

Se også: Prøvekør en MG4 Electric

Alternativer til MG4 Electric