Test af Lucid Air Dream Edition: Når rækkevidde på 805 kilometer

Lucid Air Dream Edition runder 805 kilometer på en opladning og det gør den til elbilen med klart længst rækkevidde.

Test af Lucid Air Dream Edition: Når rækkevidde på 805 kilometer

Den amerikanske bilproducent er klar med sin første elbil i Danmark her i 2022 og det bliver Lucid Air i standardversionen. Air-serien kommer i fire varianter og der er netop tikket en test af rækkevidden på en opladning ind for modellen, der hedder Lucid Air Dream Edition Range.

Elbil der kan køre længst på en opladning

Lucid Air Dream Edition Range er den klart dyreste model i serien og har da også de fleste hestekræfter. Den har ikke længst rækkevidde af de fire modeller, men ligger dog godt til med 810 kilometer på en opladning ifølge producentens oplysninger. Holder de tal, vil det gøre den til elbilen med klart længst rækkevidde.

Insideevs har sat sig for at teste rækkevidden på den model og den leverer som lovet, konkluderer de. Mange forskellige faktorer kan påvirke rækkevidden, for eksempel kulde og varme, men testen skulle være udført under normale omstændigheder ved dagstemperatur på cirka 20 grader, med det anbefalede tryk i dækkene og med den mest effektive kørselstilstand.

Se også De billigste elbiler i Danmark

Ikke perfekt test – men rekorden er i hus

Insideevs gør opmærksom på, at deres rækkevidde-test ikke er perfekte, da der er flere variabler, som de ikke har kontrol over, for eksempel vind, trafik og vejr generelt. Alligevel vurderer de, at de får et retvisende billede af, hvor langt bilen kan køre på en opladning.

Turen blev kørt med cirka 113 kilometer i timen. I testen af rækkevidden nåede de 805 kilometer på en opladning. Efter at opladningstilstanden viste, at batteriet var tomt, kunne de køre 15 kilometer, inden det var helt slut.

Til sammenligning havde Tesla Model 3 Long Range AWD den hidtidige rekord med knap 500 kilometer på en opladning. Lucid Air Dream Edition Range sætter dermed Tesla Model 3 godt og grundig til vægs.

Se også: Skal man lease eller købe elbil?

Billigere model til Danmark

I første omgang kommer Lucid Air Dream Edition Range ikke til Danmark, men det gør blandt andet modellen, der blot hedder Lucid Air og den der hedder Grand Touring, der faktisk har endnu længere rækkevidde end Dream Edition Range, nemlig 832 kilometer på en opladning.

I skrivende stund er der ingen oplysninger om, hvor langt standardmdellen kan køre på en opladning, formentlig bliver det 2-300 kilometer kortere, da den er en langt billigere model.

Se også: Hvordan fungerer elbiler?