Top 10: Tesla Model Y er den mest solgte elbil i september

Tesla Model Y, der netop er lanceret i en billigere variant og kåret som den mest sikre bil på markedet, er den mest solgte elbil i september 2022.

Top 10: Tesla Model Y er den mest solgte elbil i september

Leveringstiderne på nye elbiler ser stille og roligt ud til at blive kortere, men på trods af det, byder september på et lille fald i nyregistreringer. Den mest solgte elbil blev dog uden tvivl Tesla Model Y.

Det generelle bilsalg er gået 8,5 procent tilbage i september, sammenlignet med samme måned sidste år. Udfordringerne er primært mangel på komponenter samt transportudfordringer, men høj inflation og lavere forbrugertillid har samtidig en vigtig rolle at spille. Også elbilerne har været ramt i september, hvor der et lille fald på 5,6 procent i forhold til sidste år. Dette forventes at være på grund af de stadig lange ventetider. Ifølge De Danske Bilimportører er efterspørgslen på elbiler i Danmark er intakt, og derfor stiger bestanden stadig kraftigt. Men hvilke er de mest populære elbiler i september måned? Det tager vi et kig på herunder.

Se også: Test af elbiler

Tesla banker de andre bilmærker

Når det kommer til at kunne levere biler, samt være populære blandt forbrugerne, slår ingen bilproducenter Tesla i september 2022. Tesla har leveret næsten dobbelt så mange Model Y, som nummer to på top 10-listen.

Mest populære biler i september 2022:

  1. Tesla Model Y: 474
  2. Volkswagen ID.4: 247
  3. Skoda Enyaq iV: 241
  4. Volkswagen ID.5: 232
  5. Audi Q4 e-tron: 197
  6. Hyundai Kona Electric: 138
  7. BMW iX3: 130
  8. Tesla Model 3: 104
  9. Volvo XC40 Recharge: 97
  10. Polestar 2: 84

Tesla Model Y er netop lanceret i en billigere variant i Danmark. Den er samtidig blevet kåret til at være den sikreste personbil af Euro NCAP.

De store SUV’er er stadig mest populære

Vi ser en god blanding af bilmærker på top 10-listen for september 2022. Men hvad vi samtidig ser er, at listen er fyldt med store og familievenlige crossovere og SUV’er, hvilket ikke er et tilfælde.

Godt nok er størstedelen af elbilerne på markedet netop denne type biler, men det er samtidig også denne type, som forbrugerne er mest interesserede i.

Ud af alle solgte biler i september er hele 55,7 procent i SUV-segmentet. Sammenlignet med september sidste år er SUV’erne bliver endnu mere populære. Her var 46,1 procent af de solgte biler i SUV-segmentet. Næst på listen er det i september 2022 mindre biler i B-segmentet, der ligger på 15,9 procent.

Se også: Nyheder om elbiler