Alvorlig fejl: Toyotas nye elbil tilbagekaldes

De første udgaver af Toyotas første elbil er netop leveret, men må kaldes tilbage på grund af en alvorlig fejl. Hjulene kan nemlig falde af.

Alvorlig fejl: Toyotas nye elbil tilbagekaldes

Toyota må nu tilbagekalde de 2.700 bZ4X – deres første elbil – de har leveret på grund af risikoen for, at hjulene i værste fald kan falde af, erfarer Reuters.

Verdens største bilproducent er netop begyndt at levere deres første masseproducerede elbil, som der også i Danmark er forudbestilt et ukendt antal af. 2.700 styk bZ4X er leveret indtil videre, hvor 2.200 er leveret i Europa, 260 i USA, 10 i Canada og 110 i Japan.

Se også: Første test af Toyota bZ4X – en lovende elbil

Hjulene kan løsne sig under kørsel

Toyota meddelte, at skarpe sving og pludselige opbremsninger kunne medføre, at en navbolt løsnede sig, hvilket øger risikoen for, at et hjul kunne falde af. De nye ejere blev rådet til at holde op med at bruge bZ4X, indtil en mere reparationsforanstaltning er på plads.

I mellemtiden vil bilerne blive afhente af Toyota, som har lovet af stille en lånebil til rådighed.

“Vi undskylder oprigtigt for enhver ulejlighed, som dette medfører for dig”, skriver Toyota i en pressemeddelelse. “Vi ville have repareret det så hurtigt som muligt, men vi er ved at undersøge detaljerne.”

Indtil videre er der ikke leveret nogle bZ4X herhjemme endnu, hvorved ingen danskere er ramt af problemet.

Man kan dog spekulere i, at dette kan forsinke leveringerne for dem der har forudbestilt. Dette er der dog ikke noget officielt om endnu. De første bZ4X forventes stadig leveret i Danmark sidst i år.

Læs også: Toyota bZ4X: Danske priser, udstyr og levering

Samme problem med Subaru Solterra

Subaru kunne samtidig meddele, at de af samme grund tilbagekaldte 2.600 enheder af Solterra, dets første helt elektriske køretøj, der er udviklet i samarbejde med Toyota.

Se også: Nyheder om elbiler