Undersøgelse: Bilchefer begynder at miste troen på elbiler

En undersøgelse blandt ledere i bilindustrien afslører, at der begynder at opstå tvivl omkring elbiler og deres fremtid. Men hvorfor?

Undersøgelse: Bilchefer begynder at miste troen på elbiler

Interessen for de helt elektriske biler er enorm hos forbrugerne. Interessen er hurtigt blevet opfanget hos bilproducenterne, der investerer voldsomt og lover flere elbiler til forbrugerne. Gamle fabrikker bygges om, så de kan producere den nye type biler. Dog viser en amerikansk undersøgelse nu, at mange direktører i bilindustrien begynder at mister troen på elbiler.

En undersøgelse foretaget af KPMG viser, at troen på elbilernes grønne fremtid er aftagende blandt bilcheferne. I undersøgelsen blandt mere end 900 ledere i bilindustrien fandt man, at respondenterne mener, at kun 37 procent af salget af nye biler i USA vil være elektriske inden 2030.

Det er et dramatisk fald fra samme periode i 2021, hvor de adspurgte ledere forventede, at 62 procent af bilsalget i USA ville være elbiler i 2030.

KPMG sagde, at resultaterne af undersøgelsen blandt ledende medarbejdere viser, at forventningerne til elbiler er ved at blive mere realistiske, hvilket kan skyldes produktionsproblemer og udfordringer med hensyn til prisbillighed.

Se også: Nyheder om elbiler

Skyden skyldes på problemer i forsyningskæden

Det er dog ikke forbrugernes interesse for de mere bæredygtige biler, der er på vej væk. I stedet skydes skylden på markedsdynamikker og problemer i forsyningskæden.

Branchen kæmpet mod en række forhindringer. I USA er det blevet sværere for forbrugerne at opnå tilskud til køb af nye elbiler, batteripriserne er steget og priserne på elbiler fortsætter med at stige. Ifølge Kelley Blue Book er gennemsnitsprisen på en elbil nu 65041 dollars. Til sammenligning kostede en ny benzindrevet bil cirka 48.681 dollars.

Det hele er blevet forværret af covid-19 nedlukninger i Asien.

Det ser anderledes ud i Europa

Det er dog vigtigt at hæfte sig ved, at dette er en amerikansk undersøgelse. Vender vi blikket mod Europa, ser det ganske anderledes ud. Seneste tal fra Europa viser, at 14 procent af salget af nye biler er fuldt elektrisk.

De seneste tal fra Danmark viser, at en større og større del af bilparken bliver elektrisk. I november var udgjorde elbilerne 24,6 procent af de samlede nyregistreringer. Det er en stigning på 6,6 procent i forhold til samme periode sidste år. I dag er cirka 18 procent af bilerne på vejene rene elbiler.

Se også: Opnå bedste pris på forsikring af elbil