Undersøgelse: Danskerne vil oplade elbilen på tankstationer

Ifølge en undersøgelse vil danskerne have mulighed for oplade elbilen ved tankstationer og det skal være let at betale for kilowatt-timerne.

Undersøgelse: Danskerne vil oplade elbilen på tankstationer

Opladning af elbilen skal være let, hurtigt og tilgængeligt. Der bliver bygget store ladeparker i hele landet, men faktisk vil danskerne helst bare kunne lade elbilen op på de gode gamle tankstationer.

Se også: Opladning af elbil i Danmark: Find nærmeste lynlader

En ny undersøgelse foretaget af Drivkraft Danmark viser, at hele 91 procent af danskerne foretrækker opladning af elbil ved tankstationerne. Dette skyldes, at tankstationerne ofte er placeret ved de veje, hvor de alligevel færdes, når de pendler i hverdagen eller er på længere ture. Skal man derimod til de større ladeparker, kræver dette ofte en kort omvej.

73 procent af danskerne mener faktisk, at opladning af elbiler er en af tankstationernes vigtigste roller i den grønne omstilling. Og det ligger fint i tråd med udviklingen netop nu, siger direktør fra Drivkraft Danmark Jacob Stahl Otte:

“Undersøgelsen understøtter fint den udvikling, der allerede er i fuld gang på stationerne med hastig udrulning af lynladning, der er nem og bekvem for forbrugeren på farten. Det er jo vores medlemmer, der skal bringe den grønne omstilling helt ud på vejene til slutbrugerne, så det fungerer bedst for dem.”

Mens elbilen oplades (hvilket tager en del længere tid end af fylde benzin eller diesel på en brændstofbil) skal der være adgang til toilet samt mulighed for at købe forfriskninger.

Se også: Seneste nyt om elbiler

Opladningen af elbil uden abonnement

Det er samtidig vigtigt, at betalingen for opladningen gøres så let og hurtig som muligt. Her skal der helst kunne betales med et betalingskort og der skal ikke være krav om et abonnement.  Hele 78 procent af de adspurgte vil således gerne bare kunne betale for deres opladning på samme måde som de i dag betaler for benzin og diesel.

Der udrulles opladning i hele Danmark

Ifølge Drivkraft Danmark er der godt gang i udrulning og planlægning af ladestandere i Danmark. Medlemmerne af Drivkraft Danmark er blandt andet UnoX, Shell, OK, Circle K, Q8, Spirii, Sperto og flere.

De udgør et åbent netværk af opladning til elbilerne over hele Danmark. På tankstationer, ladestationer, ved supermarkedet, boligforeninger, hjemme og på arbejdspladsen. Her er tanken, at bilisterne skal kunne oplade der, hvor det passer dem bedst.

Find den bedste forsikring til elbil hos If