Undersøgelse: Flere planlægger at købe elbil

En ny undersøgelse viser, at flere og flere planlægger at købe en elbil, når den gamle bil skal udskiftes. Masseadoption af elbiler kunne være på vej.

Undersøgelse: Flere planlægger at købe elbil

Skal der købes elbil eller benzinbil, når den gamle bil trænger til en udskiftning? En ny engelsk undersøgelse viser, at elbilen pludselig er blevet det mest populære bilvalg.

Der kommer hele tiden flere elbiler på vejene, hvor der specielt i Europa og Kina bliver købt mange batteridrevne biler fremfor benzin- og dieselbiler. I USA bliver elbilerne også mere populære for hver dag, men der er stadig langt færre elbiler at finde på vejene derovre. Herhjemme ser vi måned efter måned, at de eldrevne bilers markedsandel vokser, hvor der blev slået rekord i bilsalget for september. Undersøgelse, der er foretaget af Autovia, bekræfter at flere og flere vælger elbil, som deres næste køretøj.

Læs også: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

Flest overvejer at købe elbil

Undersøgelsen viser nemlig, at langt de fleste vil købe elbil, når den gamle bil skal udskiftes. 10 procent af de adspurgte i undersøgelsen overvejer dieselbil, 25,4 overvejer en benzinbil og hele 33,9 procent overvejer en elbil. Når det kommer til hybridbilerne er interessen dalende. Kun mellem 7,5 og 15 procent ville overveje i forskellige hybridtyper – altså under halvdelen af de rene elbiler.

Undersøgelsen viste samtidig, at allerede i september 2021 blev elbilen det foretrukne bilvalg. Denne accept af elektriske køretøjer kan tilskrives en række faktorer, såsom lempede afgifter, tilskud, politiske tiltag, herunder det nylige COP26-topmøde, og den simple kendsgerning, at fabrikanterne laver flere elektriske køretøjer, med planer om endnu flere modeller.

Masseadoption af elbiler på vej?

“Autovias bilkundeindsigt er særlig værdifuld til at måle fremtidige hensigter, fordi de afspejler reelle planer snarere end de mere typiske meninger på stedet, der fanges i lejlighedsvise undersøgelser,” sagde Steve Fowler, Autovias chefredaktør.

Fortsætter denne udvikling, står elbilerne overfor en offentlig masseadoption. Lige nu afventer vi tal for det danske bilsalg i november.

Læs også: Grønne biler udgør 43 procent af bilsalget i oktober