Undersøgelse: Mange føler sig utrygge på ladestationer

En undersøgelse viser, at mange føler, at sikkerheden ved ladestandere er utilstrækkelig og de føler sig utrygge, når elbilen skal sættes til opladning.

Undersøgelse: Mange føler sig utrygge på ladestationer

En ting som desværre er blevet overset, når det kommer til offentlige ladestationer er sikkerheden. En undersøgelse fra Storbritannien viser, at langt størstedelen føler sig utrygge ved landestanderen. Mange og især kvinder føler sig utrygge, når de skal lade elbilen op, særligt om aften eller natten.

Mange offentlige ladestationer befinder sig ofte på mindre befærdede steder, hvilke er med til at øge utrygheden, når man skal vente halve og hele timer mens bilen bliver ladet op.

Elbiler er fremtidens bil, hvilke har fået den engelske online markedsplads for biler, Heycar, til at starte en kampagne for bedre sikkerhed, rundt omkring på landets ladestationer.

Bedre nu end senere

Argumentet for at have fokus på problemet allerede nu, er at der kun er omkring 33.000 ud af det estimeret behov på 300.000 ladestationer i Storbritannien i 2030. Ved at tænke sikkerhed og tryghed ind i planen for de resterende, vil det spare meget arbejde senere hen.

Som på almindelige benzintanke, bør der være godt med lys, overvågning og mulighed for at trykke på en alarmknap, oplyser kampagnen.

Kampagnen er blevet til efter en undersøgelse viste, at hele 80,3 proicent følte sig utrygge og udsatte når de opladede deres bil, og 62,9 procent er af den opfattelse, at sikkerheden omkring ladestationerne ikke er tilstrækkelig. Dertil skal lægges at 88,5 procent har oplevet at køre videre til en anden ladestation, da de har følt sig usikre.

Utrygheden har gjort at mange har ændret deres køre vaner for at sikre, at de ikke står i en situation, hvor de bliver nød til at benytte en offentlig lader især om aftenen. Noget der er med til at gøre det besværligt at eje en elbil, da det kræver ekstra planlægning.

Indtil nu har fokusset være på ladere og hurtighed, frem for brugernes faktiske behov og oplevelse. Et er de miljømæssige fordele, men vi bliver også nød til at kigge på brugernes behov og sikkerhed, skriver Heycar.

Heycars kampagne bliver støttet af Volkswagen og ChargeSafe, en uafhængig femstjernet vurderingssystem for offentlige ladestationer med udgangspunkt i sikkerhed og tilgængelighed.

Hvordan er situationen ved ladestationer i Danmark?

Oplever vi det samme i Danmark, som de gør i Storbritannien? Vores umiddelbare indryk er, at der generelt er åbent og lyst ved de fleste ladestationer i Danmark. Samtidig forstår man også situationen, hvis man skal oplade på en øde ladestation midt om natten. Hvad er jeres oplevelser?

Se også: Nyheder om elbiler