Volvo opdaterer nuværende biler med nyt infotainmentsystem

Volvo vil opdatere en mange nuværende bilmodeller med deres nye infotainmentsystem, som blev introduceret i elbilen EX30. Se hvilke modeller Volvo opdaterer.

Volvo opdaterer nuværende biler med nyt infotainmentsystem

I løbet af 2025 vil Volvo opdaterer hele 2,5 millioner biler med deres nye infotainmentsystem, der lige nu er eksklusivt for elbilerne EX30 og EX90 samt plug-in hybriden XC90.

Se også: Sammenlign og se priser på elbiler fra Volvo

Nyt infotainmentsystem med Android Automotive

Under præsentationen af den nye XC90 afslørede Volvo, at alle biler fra det svenske mærke nu skal byde på den samme softwareoplevelse. Det betyder, at en masse ældre og nuværende modeller skal opdateres.

Det er dog kun modeller der i øjeblikket har Android Automotive med Google Built-In, der vil kunne blive opdateret. Nedenfor giver vi et overblik over hvilke.

Softwareoplevelsen i de nuværende biler fra Volvo er god, men trænger gevaldigt til en overhaling, som vi i vores test af Volvo’er flere gange har efterspurgt. Og Volvo har lyttet, ser det ud til.

Den nye software blev introduceret i elbilen EX30 og byder på en lanceret mere intuitiv brugerflade, som på mange måder minder om en velkendt tablet-brugerflade.

Der er flere forbedringer i den nye software. Nu behøver man for eksempel ikke forlade Google Maps, for at skift musik. En ny, kontekstafhængig bjælke på skærmen tilpasser sig automatisk situationen og viser de senest anvendte apps. Hvis man kører ved lav hastighed, vises ikonet for udvendige kameraer, så man nemt kan manøvrere i trange omgivelser.

Ligesom tidligere er der tale om software med Android Automotive med Google Built-in. Det betyder, at man har adgang til Google Maps og andre tjenester fra Google samt appbutikken med et stort udvalg af apps.

Se også: Seneste nyt om elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Disse biler fra Volvo får nyt infotainmentsystem

Herunder et overblik over de elbiler fra Volvo, der opdateres med den nye software:

  • Volvo C40
  • Volvo XC40
  • Volvo EX40
  • Volvo EC40
  • Volvo S60
  • Volvo V60
  • Volvo V60 Cross Country
  • Volvo XC60
  • Volvo S90
  • Volvo V90
  • Volvo V90 Cross Country
  • Volvo XC90 med Android-operativsystem

Se også: Sammenlign elbiler på pris og kvaliteter

Ny software fra Volvo med Google Built-in.

Læs også: Volvo på med vej elektrisk flagskib: Volvo ES90

Volvo går i Teslas fodspor

Tesla er blandt andet kendt for at holde deres biler opdateret i lang tid og tilbyde den samme softwareoplevelse i deres bilmodeller. Det samme kan man ikke sige om de fleste andre bilproducenter.

Senest har vi set en stor producent som Volkswagen skuffe mange bilkøbere netop fordi, de valgte ikke at opdatere populære elbiler som ID.3, ID.4, ID.5 og ID. Buzz med deres nye infotainmentsystem. I stedet lancerede de nye modeller med det nye system ombord.

Det er derfor godt at se Volvo opdatere ældre og nuværende bilmodeller med nyeste software. Det er helt sikkert noget bilkøberne bemærker, da netop infotainmentsystem og software i dag er langt vigtigere i valget af ny bil end tidligere.

Det vil derudover med tiden være til fordel for Volvo, som kan fokusere på at holde én og ikke flere softwareplatforme up to date.

Vi anbefaler:
Test og anmeldelser af elbiler
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den