Volvo sænker ikke priserne på elbiler

Den svenske bilproducent hævder, at efterspørgslen på deres elbiler er stor og de går ikke i Teslas fodspor med markante prisnedsættelser.

Volvo sænker ikke priserne på elbiler

Volvo har ikke tænkt sig at gøre som Tesla og sætter priserne på deres fuldelektriske biler ned. De siger, at de oplever stor efterspørgsel på bilerne og har en solid ordrebeholdning.

Udmeldingen kommer fra Volvos CEO, Jim Rowan, der har talt med Reuters. Her siger han, at de ikke har nogen intention om at sætte priserne ned.

Volvos udmelding kommer efter, at Tesla har sat priserne på sine modeller ned med op til 20 procent og dermed har startet det, nogle kalder en decideret priskrig på elbiler. Den markante prisnedsættelse sendte chokbølger igennem industrien og fik andre producenter til at reagere.

Efter Teslas træk satte nemlig Ford prisen på sin fuldelektriske Mustang Mach-E ned med op til 5.900 dollars.

Se også: Anmeldelse af elbiler

Tredobling af salget af plugins i 2022

Når det gælder Volvo, oplevede de en tredobling af deres salg af plug-ins i 2022 på verdensplan, hvor fuldelektriske modeller stod for 20 procent af det totale salg. Det er rekord for Volvo.

Med det sagt solgte Volvo tolv procent færre biler, hvis man ser på alle modeller, også benzin og diesel-modeller. De forventer, at 2023 bliver endnu et udfordrende år efter et 2022 med problemer med leverandørkæden i Kina på grund af Covid-19.

Se også: Guide til elbilforsikringer

Andre bilproducenter sætter heller ikke prisen ned

Volvo er ikke den eneste bilproducent, der har meldt ud, at de ikke har planer om prisreduktioner på EV-bilerne. Volkswagen Groups CEO Oliver Blume har sagt, at de ikke har nogen planer om at sætte priserne ned.

I stedet fokuserer de på pålidelighed, siger han og hentyder dermed til Tesla noget brogede historik på det område.

Også i Danmark har Semler Gruppen med Audi, Skoda, VW, Cupra, Seat og Porsche meldt ud, at de ikke kommer med prisnedsættelser, i hvert fald ikke i Danmark.

Renault siger, at restværdi og stabilitet er årsagerne til, at de holder fast i sin prisstrategi, mens Porsche, der er blandt de dyreste mærker inden for VW Group, rent faktisk kan være på vej med en prisstigning.

Se også: Videoer med test af elbiler