Elbiler fra Volkswagen skal blive mere bæredygtige

Volkswagens elbiler skal proppes med plastflasker, havaffald og genbrugsmaterialer. Bilproducenten tager endnu et skridt på vejen mod mere bæredygtige elbiler.

Elbiler fra Volkswagen skal blive mere bæredygtige

Som de fleste andre producenter af elbiler har også Volkswagen sat sig nogle overordnede bæredygtighedsmål. Det er nemlig Volkswagens mål, at CO2-emissionerne per køretøj skal være reduceret med mindst 40 procent inden 2030 og at blive nettoneutral senest i 2050.

I produktionen af ID-elbilerne ID.3, ID.4 og ID.5 kompenserer Volkswagen nu for den CO₂-udledning, som produktionen af bilen bidrager til og har sikret sig, at batterileverandører bruger grøn strøm fra vedvarende energikilder til produktionen af battericellerne. Det er nogle fornuftige første skridt på en udfordrende vej, der nu udvides ved at anvende flere genbrugsmaterialer i nye elbiler.

Se også: Nyheder om elbiler

ID.Buzz først med genbrugsmaterialer

Det var Volkswagens nye ID.Buzz, der introducerede genbrugsmaterialer i deres sortiment af elbiler, og nu vil resten af porteføljen følge dens eksempel.

Overraskende nok er der brugt mange genbrugsmaterialer indvendigt i ID.Buzz – i loftsbeklædningen, tæpperne og sædebetrækkene. Undervognspaneler er også fremstillet af genbrugsplast, og det samme gælder forskellige indvendige plastpaneler.

VW er særligt stolt af et Seaqual-garn, som er fremstillet af 10 procent af havaffald, og de resterende 90 procent kommer fra genanvendt PES-garn. Produktionen af Seaqual er også mere miljøvenlig med en CO2-reduktion på 32 procent.

Sædebetrækkene er fremstillet af ArtVelours Eco, som indeholder 71 procent genbrugsmaterialer. Overtrækket og tæpperne er af 100 procent genbrugspolyester. Virksomheden påpeger, at hvert ID.Buzz-interiør kræver 63 genbrugte PET-flasker (500 ml).

Se også: Alt om elbilforsikringer

I kabinen i ID.Buzz bruges der overraskende mange genbrugsmaterialer.

Ny Volkswagen ID.3 bliver grønnere

Den næste elbil i Volkswagens sortiment bliver den opdaterede ID.3, hvor en lancering er lige om hjørnet. Den nye ID.3 vil gøre brug af alle disse nye genbrugsmaterialer i kabinen.

Derefter følger nye udgaver af Volkswagen ID.4, ID.5 samt den kommende ID.7, som blev annonceret for nylig.

Her på mobilsiden vurderer vi i vores test af elbiler producenternes og den enkelte bils bæredygtighed. Det kan du læse mere om i vores beskrivelse af hvordan vi bedømmer elbiler.

Se også: Sammenlign elbiler