Video: Test af Volkswagen ID.5 – bedste elbil til familien?

Volkswagen ID.5 er elektrisk SUV med masser af plads, høj komfort og en rigelig lang rækkevidde. Men er den det bedste valg for børnefamilien?

Volkswagen ID.5 er måske ikke den mest spændende elbil på markedet, men det er svært at komme uden om dens praktikalitet. Den byder nemlig på en stor og rummelig kabine, 5 siddepladser, stort bagagerum, høj komfort og ikke mindst en tilfredsstillende rækkevidde og opladning. Er den det bedste køb i SUV-klassen? Se med i videoen herover, hvor vi gennemgår Volkswagen ID.5.

Læs vores fulde test af Volkswagen ID.5 her

Kort om Volkswagen ID.5

ID.5 er Volkswagens nyeste elbil i Danmark, men hvad er den for en bil og hvordan er den egentlig anderledes end ID.4? Faktisk er ID.4 og ID.5 ret ens. Forskellen skal findes på designet, hvor ID.5 har lidt mere sportsligt coupé design. ID.5 er en pænere elbil, men bagagerummet er til gengæld en anelse mindre end i ID.4.

Volkswagen ID.5 kommer i tre varianter: Pro, Performance og GTX, hvor vi har test Pro-versionen, der byder på den længste rækkevidde. Egentlig er det lidt misvisende at give ID.5 efternavne som Performance og GTX, for den er hverken hurtig eller har sporty køreegenskaber. I hvert fald ikke sammenlignet med flere af konkurrenterne.

Derimod er Volkswagen ID.5 oplagt som familiebil. Her er der fem sæder, tre med isofix, stor komfortabel kabine og et praktisk bagagerum på 549 liter.

Volkswagen ID.5 kører op til teoretiske 534 kilometer på en opladning og lader med op til 135 kW (150 kW i GTX-varianten). Det betyder, at den ved en lynlader går fra 10-80 procent strøm på 29 minutter.

Prisen for Volkswagen ID.5 starter ved 409.995 kroner.

Vi har testet Volkswagen ID.5 Pro

Den variant af Volkswagen ID.5 vi har haft til test, er Pro-varianten med 128 kW / 174 hk, der accelererer fra 0-100 km/t på 10,4 sek­under, har et 77 kWh batteri, der giver op til 534 km WLTP.

Vi har testet Volkswagen ID.5 efter vores ti kvalitetsparametre og givet den en samlet bedømmelse. Læs mere om hvordan vi tester elbiler her.

Hvad er godt ved Volkswagen ID.5 og hvad kunne være bedre? Se videoen herover og se vores samlede bedømmelse af den.

Se også: Test af elbiler