Volkswagen Golf skal genfødes som prisbillig elbil

Den ikoniske VW Golf kommer som ren elbil som den første på en ny platform. Den forventes at få et bedre batteri, hurtig opladning og en rimelig pris.

Volkswagen Golf skal genfødes som prisbillig elbil

Det kunne tyde på, at en kommende elbil fra Volkswagen, der oprindeligt skulle gå under navnet ID.2, får det velkendte navn Golf. Den rene Golf-elbil bygges som den første på en ny MEB-Plus-platform.

I samme stil som den kommende lille Volkswagen ID.1 skal svare til en Polo, skal ID.2 være en elektrisk udgave af den ikoniske Golf. Spørgsmålet er blot, om bilmærket holder fast i ID-navngivningen eller vil udnytte brandværdien fra de velkendte bilmodeller. Hvem kender ikke en Golf eller Polo? Det virker oplagt.

Se også: Nyt om elbiler

En ny generation af Volkswagen-elbiler

Den kommende Golf-størrelse elbil fra Volkswagen skulle angiveligt blive den første fra producenten på en ny MEB-Plus-platform, der kommer med flere forbedringer. Den er en opdateret variant af den nuværende MEB-platform, der anvendes til Volkswagen ID.4, ID.5, ID.Buzz samt andre elbiler som Fisker Ocean, Skoda Enyaq iV, Cupra Born, Audi Q4 e-tron og kommende elbiler fra Ford.

Og hvad er det så man kan se frem til, når den rene Golf-elbil lanceres? Den nye platform skulle give mulighed for flere forbedringer. Og mon ikke også Volkswagen til den tid har fået lidt mere styr på softwaredelen. Der er intet er officielt på nuværende tidspunkt, men informationer fra kilder er dukket op.

Med MEB-Plus-platformen er der nemlig mulighed for, at udstyre elbilerne med nyere LFP-batterier, der godt ikke giver en længere rækkevidde, men derimod en større holdbarhed, er cobaltfri, sikrere, hurtigere opladning og samtidig er billigere at producere. Der er altså en hel del fordele ved denne type batteri, som både Tesla og BYD anvender i nye elbiler.

Se også: Privatleasing af elbil kommer an på pris, vilkår & risiko

Hvornår kommer Golf-elbilen og hvad bliver prisen?

Man skal væbne sig med lidt tålmodighed, hvis man gerne vil have en Golf som ren elbil. Det er planen at den kompakte femsæders elbil skal være klar i 2025.

Prisen skulle starte ved  22.500 euro (direkte omregnet cirka 168.000 kroner).

Læs også: Alt om elbilforsikringen