Volkswagen sætter en pris på ID.7

Hvad kommer Volkswagens elektriske sedan til at koste i Danmark? Her kan du få et indtryk af den danske pris på VW ID.7.

Volkswagen sætter en pris på ID.7

Volkwagens første elektriske sedan er på trapperne til at gøre entré i Danmark. Volkswagen har endnu ikke meldt prisen i Danmark ud, men med en officiel pris ude i Tyskland kan vi ramme tæt på, hvad den vil koste herhjemme.

Se også: Kommende elbiler i Danmark

Volkswagen ID.7 koster fra 56.995 euro

Besøger man Volkswagens tyske hjemmeside, kan man nu få oplyst prisen på basismodellen ID.7 Pro, som starter ved 56.995 euro.

Men hvad bliver så den danske pris på ID.7? Her har vi kigget lidt på VWs priser på andre elbiler i deres sortiment, hvor ID.5 GTX kommer meget tæt på. Faktisk er forskellen på de to kun 1.760 euro, og vi kan derfor forvente, at ID.7 bliver en anelse billigere end ID.5 GTX.

Dansk pris på ID.7?

Herhjemme koster en ID.5 GTX fra 469.995 kroner. Det svarer til, at en ID.7 får en dansk pris på 455.916 kroner. Men mon ikke Volkswagen sætter på en pris a la 459.995 kroner for ID.7? Det er vores gæt.

Prisen herover er selvfølgelig forbundet med en vis usikkerhed. Men giver et indtryk af, hvad den elektriske sedan vil koste herhjemme.

På Volkswagens danske hjemmeside står der stadig, at prisen meldes ud i forbindelse med salgsstart. Men en tysk pris og en konfigurator ude forventer vi snart, at der åbnes op for reservationer af ID.7 i Danmark.

Se også: Se specifikationer og billeder af Volkswagen ID.7

Flere specifikationer på Volkswagen ID.7

Den nye ID.7 er Volkswagens første bud på en elektrisk sedan. ID.7 byder på lang rækkevidde, høj komfort og et helt nyt infotainmentsystem. Den tyske Volkswagen-hjemmeside giver os informationer om ID.7, som endnu ikke har været tilgængelige.

Basismodellen ID.7 Pro kommer med et 77 kWh batteri, der giver en officiel rækkevidde på 611 kilometer. Volkswagen oplyser en forventet rækkevidde mellem 543 og 621 kilometer.

Til næste år kommer en anden variant med et endnu større batteri, der kører 700 kilometer.

ID.7 kommer med 175 kW DC-opladning, der lader fra 10-80 procent på 28 minutter. 0-100 procent ved en hjemmelader tager cirka 8 timer.

Den kommer med en enkelt elektrisk motor koblet på baghjulene, der er rimelig kraftig. Den yder 210 kW og giver en acceleration fra 0-100 km/t på kun 6,5 sekunder.

ID.7 byder på et stort bagagerum på 532 liter, der med bagsæder lagt ned udvides til 1.586 liter.

Kabinen i ID.7 er helt ny og i forbedret kvalitet. Den kommer som standard med et head up-display med augmented reality-teknologi. Den digitale førerskærm er skrumpet og endnu mere simplificeret end i ID.4, men til gengæld er infotainmentskærmen vokset til hele 15 tommer – og har fået spritny software.

Se også: Bedste forsikring til din elbil, får du hos If