Waymo klar med selvkørende taxier for ”Trusted Testers” i San Francisco

Waymo har startet stort testprogram for selvkørende biler i San Francisco - i starten vil der være en person med for at sikre alt går som det skal.

Waymo klar med selvkørende taxier for ”Trusted Testers” i San Francisco

Alphabets afdeling for helt selvkørende biler, Waymo, er klar til at lade deres selvkørende biler hente passagerer i San Francisco, annoncerede selskabet tirsdag. Det betyder, at man i San Francisco kan skrive sig op til at blive en Trusted Tester.

Waymo tester selvkørende biler i San Francisco

Med en sådan invitation til programmet kan man bruge Waymo One-appen til at hente en af de Jaguar I-Pca biler, Waymo har udstationeret i storbyen.

Waymo beskriver selv Trusted Tester-programmet som en forskningsfokuseret metode til at indsamle feedback om køreoplevelsen med ekstra fokus på information om tilgængelighed.

“Vi startede programmet i sidste uge med nogle få udvalgte personer og udvider nu programmet til alle interesserede borgere i San Francisco,” fortæller selskabet. “Vi begynder med en indledende gruppe og tager imod flere i de kommende uger.”

Se også: Internet i biler

Waymo-ansatte vil være med i bilen

Bilerne får dog ikke lov til at køre uden overvågning i starten. Ansatte vil være med i bilerne for at sikre, at denne femte generation af Waymo Driver-teknologien ikke kører vild i San Franciscos kringlede system af ensrettede gader og bakker.

Passagererne behøver heller ikke betale noget.

Det nye skridt for selskabet kommer efter, at de for kort tid siden annoncerede, at CEO John Krafick forlader selskabet. Visse anså, at Krafick gik for langsomt frem, når det handlede om at få selskabets tjenester ud til forbrugerne.

Se også: Nyheder om selvkørende biler