Xiaomis elbiler skal sætte standarden for selvkørende teknologi

Xiaomi satser stort på selvkørende teknologi og har netop løftet lidt af sløret for deres helt egenudviklede avancerede platform til autonom kørsel.

Xiaomis elbiler skal sætte standarden for selvkørende teknologi

Xiaomi, der tilbage i 2021 afslørede at de ville udvikle elbiler, skulle i løbet af august være klar til at fremvise en prototype af deres første elektriske bil. Inden vi får lov til at se denne, har Xiaomi nu fremvist en del af den teknologi, der skal gøre deres biler selvkørende – og det er noget elektronikgiganten satser stort på.

Det har ikke været den letteste start på elbilrejsen for Xiaomi, der har mødt modstand fra de kinesiske myndigheder. Der er dog ingen tvivl om, at dette ikke er noget projekt, som Xiaomi kommer til at opgive. De har nemlig kastet milliarder efter det, hvor en ganske stor del er afsat til Xiaomi-elbilernes selvkørende teknologi. Pilot Technology, som Xiaomi kalder denne løsning, udvikles af en afdeling på hele 500 specialister fra hele verden og der er afsat 500 millioner dollars til oprettelsen af dette team.

Rekrutteringen af ​​globale talenter er ikke slut endnu, virksomheden planlægger at udvide sit team til over 600 medlemmer inden udgangen af ​​dette år. Indtil videre består R&D-teamet af 50 brancheeksperter, kerneteammedlemmer kommer fra de mest kendte virksomheder inden for AI.

Se også: Test af elbiler

Egenudviklet selvkørende teknologi testes

Xiaomis autonome teknologi benytter en internt udviklet såkaldt full-stack-tilgang, og de fremskridt, der er gjort indtil videre, har overgået alle forventninger. Virksomhedens tilgang til at løse problemer med denne teknologi var meget enkel og effektiv: Ansæt de bedste talenter og lad dem arbejde med ubegrænsede ressourcer. Denne holdning giver tydeligvis pote.

Den autonome kørselsalgoritme er fuldt internt udviklet, virksomheden anvender en fuld stack-tilgang, der giver den fuld kontrol over softwaren og hardwaren. Ved at have denne tilgang kan virksomheden udvikle fuldt proprietære løsninger med lukkede datakapaciteter. Det giver mulighed for hurtige ændringer og opdateringer til software og hardware, der kan være brugerdrevet.

Andre spændende funktioner udvikles

Interessante udviklinger fra Xiaomi kommer i form af assisteret “reserveret parkeringsplads” eller “autonom parkeringsservice”. Der er endda en “automatisk robotarm opladning” under udvikling, og virksomheden planlægger at tilføje mange flere innovative tjenester.

Se også: Nyheder om elektriske biler