Xiaomi grundlægger firma for elbiler – vil gentænke bilindustrien

Xiaomi EV Inc er navnet på den kinesiske tech-gigants forretning for elbiler - målet er at gentænke og forny bilindustrien.

Xiaomi grundlægger firma for elbiler – vil gentænke bilindustrien

Den kinesiske tech-producent Xiaomi har rigtig mange produkter på hylderne inden for mange forskellige kategorier. Nu vil de også til at kaste sig over elbiler. Xiaomi har nemlig meddelt, at Xiaomi EV Inc. har afsluttet sin virksomhedsregistrering med en registreret kapital det, der svarer til 9,75 milliarder kroner.

Lei Jun, grundlægger, formand og administrerende direktør for Xiaomi, bliver den juridiske repræsentant for Xiaomi EV, Inc.

Xiaomi vil lave elbiler – investerer 63 milliarder de næste 10 år

Xiaomi understreger selv, at dette markerer en vigtig milepæl for selskabets meget ventede smart el-bil projekt, der nu officielt er gået ind i udviklingsfasen. Tilbage i marts 2021 annoncerede Lei Jun, grundlægger, formand og administrerende direktør for Xiaomi, i en tale koncernens EV-initiativ, og at Xiaomi i den forbindelse forpligtede sig til at investere omkring 63 milliarder kroner i EV-forretning i løbet af de næste 10 år.

Lige siden Xiaomi annoncerede EV-forretningen, har målet været at gentænke bilindustrien og blive repræsentant for fornyelse af industrien, lyder det fra selskabet. Den kinesiske producent har altså ambitionerne i orden.

Se også: 5G skal sende selvkørende biler ud på vejene

Opkøb af Deepmotion Tech vidner om ambitionerne

Xiaomi EV-teamet har i dag et team på omkring 300 medarbejdere. Den 25. august kunne Xiaomi samtidig offentliggøre sit opkøb af teknologiselskabet Deepmotion Tech. Deepmotion Tech udvikler teknologi til autonom kørsel.

Derudover vil Xiaomi også fokusere på kunstig intelligens, nye materialer og flere andre områder for at sikre, at deres bilprojekt bliver en succes.

Se også: “Apple vil vise elbilsprojekt frem i år”

Rekordomsætning og overskud i Q2 2021

Xiaomi har kunnet notere sig en rekordomsætning og en overskudsvækst i selskabets 2021 Q2-rapportering. I andet kvartal af 2021 udgjorde Xiaomis samlede omsætning 85,6 milliarder kroner, hvilket repræsenterer en stigning på 64 % i forhold til sidste år.

Det justerede nettoresultat for perioden var 6,1 milliarder kroner , en stigning på 87,4% i forhold til sidste år.

I følge de seneste tal for antal solgte telefoner er Xiaomi lige nu verdens største mobilproducent og har overtaget tronen fra Samsung. Det bliver spændende at se, om de kan holde den plads. Ligeledes bliver det naturligvis spændende at se, om de også formår at markere sig inden for elbiler.

Se også: Nyheder om elbiler

Historien slutter ikke her

Ties kan hvad ties kan, men ikke i denne sag. Steen Jørgensen gik videre med historien. 11/8/2021 blev sagen bragt videre med en ny vinkel på Xiaomi CyberDog: Billig open source robothund med avanceret techKlik her for den påfølgende artikel.. Vi følger op på temaet. Læs de seneste nyheder her.