Video: XPENG lancerer G9 og ny forbedret P7 i Danmark

XPENG melder i dag klar med to store elbil-lanceringer i Danmark. Se og læs om den opgraderede XPENG P7 og den lovende XPENG G9.

Med en forbedret P7 og en spritny G9 er XPENG endelig klar til, at imponere danskere med deres elbiler. Mød den nye elektriske SUV G9 og den nye P7 her.

XPENG lancerer i dag sine to nyeste elbiler i Danmark. Det er den længe ventede SUV G9 og den nye P7 sportssedan. Begge modeller repræsenterer det bedste XPENG, der har stort fokus på design, kvalitet, ydeevne og komfort. Vi tager herunder et kort kig på XPENG P7 og G9.

Både G9 og P7 kommer med XPENGs egenudviklede Advanced Driver Assistance System (ADAS), XPILOT. Systemet inkluderer avancerede køre-, sikkerheds- og parkeringsfunktioner der benytter millimeterbølge-radarer, ultralydssensorer, surround view- og høj-opfattelseskameraer.

I bilerne finder man også XPENGs XmartOS-operativsystem, der har fået en overhaling og nu også er på dansk. Alle XPILOT- og XmartOS-funktioner forbedres løbende via OTA-opdateringer (over-the-air).

Se også: Seneste nyt om elbiler

XPENG G9 – stor elektrisk SUV

Lad os lægge ud med den helt nye G9. G9 er en stor elektrisk SUV, der over op til 570 kilometer rækkevidde og en lynhurtig 300 kW opladning, der giver 10 til 80 procent strøm på kun 20 minutter. Den firehjulstrukne G9 har op til 551 hestekræfter med et maksimalt drejningsmoment på 717 Nm, hvilket accelererer den store SUV fra 0-100 km/t på kun 3,9 sekunder. Luftaffjedringen (kun Performance-variant) byder på en bred vifte af indstillinger af højde og stivhed, som øger komforten og evnen til at håndtere komplekse vejforhold.

G9 byder på en rummelig og yderst komfortabel kabine. Her er materialer i høj kvalitet og tre skærme – en digital førerskærm, infotainmentskærm og skærm til underholdning.

Bagagerummet er på 660 liter, der med bagsæderne lagt ned udvides til 1.576 liter. G9 kan desuden leveres med et svingbart anhængertræk, der kan trække op til 1.500 kg.

XPENG G9 koster fra 479.900 kroner.

Læs mere om XPENG G9 her

XPENG G9

Ny XPENG P7

XPENG lancerer også en væsentligt forbedret elektrisk sedan, nemlig den nye P7. Den nye P7 har fået længere rækkevidde, hurtigere opladningshastighed og en helt ny kabine. Dertil en mere fristende pris.

Ladekapaciteten er løftet til 175 kW, hvorved den kan oplades fra 10 til 80 procent på kun 29 minutter. Desuden får den nye P7 både en elektrisk bagklap, soft close-døre samt en varmepumpe og et opvarmet rat.

Den nye firehjulstrukne Performance-version af P7 har en sportsundervogn og op til 473 hestekræfter med et maksimalt
drejningsmoment på 757 Nm, hvilket accelererer bilen fra 0 til 100 km/t på kun 4,1 sekunder.

XPENG P7 koster fra 399.900 kroner.

Læs mere om XPENG P7 her

XPENG P7

Kan forudbestilles nu

Gældende for begge modeller, der er købt i 2023, er 7 års garanti. Her inkluderes også 5 års vejhjælp, 8 år på batteri, motor og BMS-enhed, 3 år på lak, samt 12 års garanti på rust.

Både P7 og G9 kan forudbestilles nu. De leveres henholdvis fra juni og september.

Med til G9 følger med et ”sleeping kit” – en selvoppustelig luftmadras som er udviklet specielt til at passe til kabinen i G9. Sæderne kan ligges helt fladt ned og derved kan madrassen forvandle kabinen til en rummelig soveplads, hvor der er god plads til to voksne mennesker. For alle ordre på G9 til og med juni 2023 følger “sleeping Kit” med gratis.

Bilerne kan leveres med et højtalersystem fra danske Dynaudio med Dolby Atmos-teknologi.

Se også: Få den bedste elbilforsikring hos If