XPENG lancerer sedanen P5 i Danmark – forudbestil allerede nu

Den kinesiske elbilproducent XPENG er kommet til Danmark. XPENG P5 er elbilproducentens første bil i Danmark - og den kan allerede forudbestilles nu.

XPENG lancerer sedanen P5 i Danmark – forudbestil allerede nu

Den kinesiske elbilproducent XPENG har længe teaset for en lancering af sine biler i Danmark – og nu er dagen så kommet, hvor XPENG kan annoncere, at man rykker ind i Danmark. Det sker med lanceringen af den mellemstore familie-sedan XPENG P5, som blev præsenteret for offentligheden første gang tilbage i april 2021.

Læs også: Første indtryk af XPENG P5

“Vi er meget glade for at introducere vores første bil, den fuldt elektriske P5, på det danske marked. P5 er et godt bevis på vores fokus på at tilbyde vores kunder en unik kombination af avancerede teknologier, høj kvalitet og smarte totalløsninger, der giver værdi for pengene,” siger Jens Olsen, administrerende direktør for XPENG Danmark, og tilføjer:

“Vi er stolte af aktivt at kunne bidrage til en mere bæredygtig mobilitet i Danmark, og vi stræber efter at tilbyde en bedre kunderejse med en god oplevelse i fokus – fra online til offline, fra konfiguration til testkørsel, og i sidste ende med vores brand og produkter som en positiv hjælp i hverdagen.”

Se også: Nye elbiler, der kommer i 2022

Forudbestil XPENG P5 i Danmark allerede nu

Den familievenlige sedan XPENG P5, som er den første masseproducerede bil udstyret med LiDAR-sensorer til ADAS-funktionalitet, kan nu forudbestilles i Danmark. Det foregår enten på XPENGs nye danske hjemmeside eller via bilproducentens app.

P5 er en rummelig sedan med stort bagagerum på 520 liter, med en slank aerodynamiske profil og et stort panoramisk glas-soltag.

Lanceringen i Danmark er en del af en større lancering i Europa, som også tæller Holland, Norge og Sverige.

XPENG P5 er ifølge XPENG klar til levering i løbet af fjerde kvartal 2022.

Åbner showroom i København i april

Ud over muligheden for at kunne reservere XPENG P5 i dag har elbilproducenten også annonceret åbningen af en XPENG Experience Store i København. Det bliver XPENGs tredje showroom i Europa. I forvejen findes lignende i Stockholm og Holland.

Det nye showroom åbner i april og kan besøges på adressen Vesterbrogade 2T i Axel Towers i København.

Specifikationer på XPENG P5

  • Dimensioner: 4.808 x 1.840 x 1.520 mm
  • Egenvægt: 1.715 kg
  • Ydeevne: 208 hk (155 kW) og 0-100 km/t på 7,5 sekunder med en enkelt motor og forhjulstræk
  • Rækkevidde og batteri: 66 kWh batteri. WLTP-rækkevidde på 465 km
  • Opladning: 30 til 80 procent på 30-38 minutter
  • Siddepladser: Fem siddepladser
  • Bagagerum: Bageste bagagerum 520 liter
  • Infotainmentsystem: Xmart OS 3.0 med Qualcomm Snapdragon SA8155P
  • Pris i Danmark: Endnu ukendt

Se også: Nyheder om elbiler