Xpeng M03: Første officielle billede af ny elektrisk sedan

Xpeng lancerer snart en helt ny elbilserie, hvor der er stort fokus på pris og intelligente assistentsystemer. Første elbil er sedanen Xpeng M03.

Xpeng M03: Første officielle billede af ny elektrisk sedan

Der er godt gang i udviklingen hos Xpeng, der hurtigt er blevet et populært elbilmærke i Europa, og specielt her i Danmark. Xpeng er på vej med en helt ny serie af elbiler, der går under navnet Mona. Nu viser de den første model i serien frem.

Se også: Se priser, leasingpriser og specifikationer på elbiler

Xpeng M03: Elektrisk sedan til en skarp pris

Xpeng har oplevet stor succes i Europa og fortsætte deres udvidelse med flere lande – næste stop er Frankrig. Xpeng har netop løftet sløret for en opdateret Xpeng G9 med Apple CarPlay og Android Auto og er på trapperne med Model Y-konkurrenten Xpeng G6. På trods af det hviler den kinesiske elbilproducent ikke på laurbærrene.

Xpeng er nemlig snart klar til at lancere en helt ny elbilserie, der udvikles i samarbejde med Didi Global, der er et kinesisk biludlejningsfirma med hovedkontor i Beijing med over 550 millioner brugere og titusinder af chauffører. Didi er ansvarlig for design og salg til erhverv, mens Xpeng er ansvarlig for forsyningskæde og produktion samt salg til private.

Den første elbil i Mona-serien bliver sedanen Xpeng M03, der vil blive præsenteret meget snart. Xpeng har netop lagt det første officielle billede af M03 ud, men holder specifikationer tæt ind på kroppen endnu.

Produktionen af M03 vil finde sted på Xpengs Zhaoqing-fabrik i Guangdong, Kina, som også producerer Xpeng P7. Indtil videre er en prototype rullet af produktionslinjen.

Xpeng M03 vil have Xpengs infotainmentsystem og assistentsystemer og en rækkevidde på mere end 500 km (CLTC).

Se også: Fremtidige elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

En konkurrent til Tesla Model 3

Mona står for “Made Of New AI” og der er i serien et stort fokus på intelligent kørsel. Men det er ikke alt, for deres er også fokus på prisen i den nye serie.

Mona-serien forventes nemlig at blive prissat utrolig skarpt. Producenten har endnu ikke meldt nogle priser ud, men Xpeng M03 påstås at skulle koste mellem 150.000 og 200.000 yuan. En dansk pris vil derfor forventes at lande omkring 250.000 til 300.000 kr.

Xpeng M03 ligner umiddelbart en konkurrent til Tesla Model 3, men til en lavere pris. Xpeng har nu ikke afsløret om Mona-serien kommer til Europa.

Se også: Disse elbiler gør det bedst i test

Det første billede af Xpeng M03

Her er det første officielle billede af Xpeng M03, der er den første model i den nye Mona-serie. Xpeng M03 er en kompakt elektrisk sedan.

 

Vi anbefaler:
De billigste elbiler i Danmark
if har markedets bedste elbilforsikring

Test og anmeldelser af nye elbiler i Danmark