Zeekr 001 og Zeekr X nærmer sig Danmark

Zeekr kommer nu til Sverige, hvor forudbestillinger på 001 og X er skudt i gang. Zeekr forventes at komme til Danmark i 2024.

Zeekr 001 og Zeekr X nærmer sig Danmark

Elbilproducenten Zeekr åbner nu op for forudbestillinger i Sverige og Holland på elbilmodellerne 001 og X. Senere kommer Zeekr til Danmark med både forhandlernetværk og værksteder.

Se også: Elektriske SUV’er i Danmark

Zeekr er ikke hvem som helst

Sandsynligheden for at du ikke har hørt om Zeekr før er ret stor. Men sådan er det i disse tider, hvor mange nye forhandlere kommer til landet.

Men Zeekr er ikke hvem som helst. Moderselskabet bag Zeekr er Geely, der også producerer biler under mærkerne Volvo, Polestar og Lotus, som der er en noget større chance for, at du kender. I hjemlandet er Zeekr kendt som en premium elbilmærke med stort fokus på nyeste teknologi.

I januar meldte Zeekr ud, at de så mulighed for vækst i Europa. Nu er de kommet så langt, at de er klar til at tage imod de første bestillinger i Sverige og i Holland.

Læs også: Bilproducenten Geely køber mobilproducenten Meizu

De første elbiler fra Zeekr i Danmark?

Hvilke modeller forventes Zeekr at tage med til Danmark? De vil sandsynligvis starte med de to samme modeller, som vi ser i Sverige og Holland. Det er Zeekr 001 og Zeekr X.

Zeekr X

Zeekr X

Zeekr X er en mindre byvenlig crossover, der minder meget om Volvos nye EX30. Måske ikke så meget på designet, men på størrelse, specifikationer, teknologi og pris.

Zeekr X kører op til 440 kilometer på en opladning. Den er en hidsig bil med op til 428 hestekræfter og 543 Nm. Den ræser fra 0-100 km/t på 3,8 sekunder.

Den fås i to varianter: En billigere Long Range og en kraftigere med firehjulstræk.

Den er bygget på SEA-platformen, som også Volvo EX30 anvender. Prisen på Zeekr X forventes at blive omkring de 300.000 kroner.

Zeekr 001

Zeekr 001

Zeekr 001 er en noget anden bil end X’eren. Zeekr 001 er en premium sporty stationcar med flotte specifikationer.

Zeekr 001 kører op til 620 kilometer på en opladning og understøtter op til 200 kW DC-opladning. Den yder op til 544 hestekræfter, og den store bil tager 0-100 km/t på kun 3,8 sekunder.

Hvornår kommer Zeekr til Danmark?

Zeekr forventes at komme til Danmark i løbet af 2024. Vi har taget kontakt til Zeekr for mere information.

Se også: Alt om elbilforsikringer