Oppo AirVOOC oplader telefonen trådløst på kun 30 minutter

Oppo nye trådløse ladeteknologi AirVOOC er vanvittigt hurtig. Faktisk kan AirVOOC lade telefonen op trådløst hurtigere end de fleste andre kablede ladeteknologier.

Oppo AirVOOC oplader telefonen trådløst på kun 30 minutter

Trådløs opladning er smart og bekvemt, men har altid lidt under ikke at være nær så hurtigt som opladning via et ladekabel.

De senere år er ladetiden reduceret mærkbart, og nu er Oppo den seneste til at tage endnu et kæmpe skridt.

Oppo har nemlig introduceret den trådløse ladeteknologi AirVOOC. Som navnet antyder, er der tale om Oppos eksisterende VOOC-teknologi – bare trådløst.

Oppo hævder selv, at AirVOOC kan oplade en telefon med et 4.000 mAh batteri – hvilket i dag er en meget almindelig kapacitet – på kun 30 minutter.

Læs også: Teknologien FlashCharge lader telefonen op på kun 15 minutter

Dobbelt så hurtig som Samsung Galaxy S20 Ultra med kabel

Den trådløse opladning foregår ved en effekt på hele 65 watt, hvilket er højere end hvad mange andre smartphones bliver ladet op med via kabel – og langt de fleste smartphones kan heller ikke engang matche fuld opladning af et batteri på 30 minutter med kabel. Faktisk langt fra.

Til sammenligning er både Samsung Galaxy S20 Ultra og OnePlus 8 Pro en time op at lade op fra 0 til 100 % – med kabel vel at mærke. At Oppo nu kan præstere en fuld opladning på den halve tid trådløst er altså ganske imponerende.

Oppo oplyser, at AirVOOC er kompatibel med Qi-standarden, som langt de fleste telefoner bruger, men du skal med al sandsynlighed have en af Oppos kommende topmodeller for at kunne opnå de enormt hurtige ladehastigheder.

Læs også: Afstemning: Er det okay, at mobiltelefoner sælges uden oplader?

Oppo lancerede tre øvrige produkter ud over den nye trådløse oplader (Foto: Oppo)

Også klar med 125 watt kablet opladning

Er du mere til opladning af mobilen med kabel i stedet for en trådløs oplader, så er Oppo også klar med en ny løsning.

Producenten har nemlig også lanceret voldsomt hurtig kablet opladning med en effekt på hele 125 watt. Flash charge, som Oppo kalder teknologien, kan lade et 4.000 mAh batteri op fra 0 til 41 % på kun 5 minutter, mens en fuld opladning tager blot 20 minutter – altså en tredjedel af den tid, som det tager Samsung og OnePlus’ seneste topmodeller.

Opladningen foregår ved en spænding på op til 20 volt og en strømstyrke på 6,25 ampere, oplyser Oppo.

Til gengæld melder producenten intet om, hvornår vi får de første telefoner, som understøtter teknologien, at se. Der går dog formentlig ikke alt for lang tid, da Oppos søsterproducent, vivio, i sidste uge løftede sløret for nærmest samme ladeteknologi til brug i sine gaming-mobiler under brandet IQOO.

Læs også: Rygte: Apples trådløse oplader, AirPower, kommer i år

Opfølgning:

Sagens videre forløb om emnet. Lasse Olsen kørte videre med bolden. 17/7/2020 havde vi dette at sige med en vinkel omkring Billeder af ASUS og Lenovos gamingmobiler lækket – Artiklen kan læses her. Tjek også seneste nyt om emnet ved at klikke her..