Sådan bruger du SharePlay med FaceTime i iOS 15

SharePlay er en ny iOS 15-funktion i FaceTime, der lader dig dele film, videoklip og musik med dem, du videochatter med. Se, hvordan du bruger SharePlay.

Sådan bruger du SharePlay med FaceTime i iOS 15

Ved Apples WWDC-event i juni 2021 afslørede Apple en ny funktion i iOS 15, som gør det muligt at dele film, musik og ens skærm med andre deltagere af et videoopkald i FaceTime. Se, hvordan du bruger SharePlay på iPhones med iOS 15 her.

Gruppevideoopkald over FaceTime er i forvejen meget populært i de dele af verden, hvor iPhones er udbredte, blandt andet her i Norden. Med SharePlay bliver det kun en endnu bedre oplevelse at videochatte via FaceTime.

SharePlay gør det ganske enkelt muligt let og elegant at dele oplevelser med hinanden via et videoopkald med flere personer. Som du kender det i virkeligheden, er nogle oplevelser, f.eks. at se en film, bare sjovere, når man deler dem med hinanden. Netop det er muligt med SharePlay, uanset hvor i verden man måtte befinde sig.

SharePlay fungerer ikke kun på iPhones med iOS 15, men også på iPads med iPadOS 15 og Mac-computere med macOS Big Sur. Denne guide er til dig, der bruger en iPhone.

Læs også: Sådan gør ny software iPhonen langt mere attraktiv

Hvordan virker SharePlay med FaceTime i iOS 15?

Først og fremmest er det en forudsætning, at din iPhone har iOS 15. Apple iPhones fra og med iPhone 6S kan opdateres til iOS 15. Enten kan du opdatere allerede nu til iOS 15 beta 2 eller nyere, eller også kan du vente, til den endelige iOS 15-software ruller ud i løbet af september 2020. Før SharePlay kan virke, skal de øvrige deltagere i videoopkaldet også have opdateret deres iPhone til iOS 15.

Nu skal du starte et FaceTime-opkald. Det kan være være dig og en anden person eller et gruppeopkald med mange deltagere. Alle dem, som du ønsker skal deltage i oplevelsen, skal være en af videoopkaldet.

Nu skal du beslutte dig for, hvilket indhold du vil dele i FaceTime-opkaldet. Det kan for eksempel være musik via Apple Music, film og serier via Apple TV eller podcasts via Apple Podcasts. Gå til den ønskede app, hvorefter FaceTime-opkaldet minimeres.

Nu er det blot at afspille indholdet, som når du ser eller hører det for dig selv. Afspilningen vil nu blive delt med de andre deltagere af FaceTime-opkaldet. Du kan samtidig pause, spole og justere lydstyrken for alle deltagere af FaceTime-opkaldet, så I kan snakke under afspilningen. Afspiller du indhold, som kræver et abonnement, skal alle deltagere af videoopkaldet have et abonnement til pågældende tjeneste for at kunne se det.

Med SharePlay er det desuden muligt at dele din skærm med de andre i videoopkaldet. Det kan være praktisk, hvis du vil dele en hjemmeside eller en særlig app, som ikke understøtter SharePlay.

Læs også: Med iPadOS 15 skal en iPad blive mere produktiv

Hvilke apps virker med SharePlay?

Indtil videre er det kun Apple Music, Apple TV og Apple Podcasts, der understøtter SharePlay.

Apple har dog annonceret, at også Disney+, ESPN+, HBO Max, Hulu, MasterClass, Paramount+, Pluto TV, TikTok og Twitch vil virke med SharePlay i fremtiden. Det er bestemt heller ikke usandsynligt, at populære apps såsom YouTube, Netflix, HBO Nordic, Viaplay og TV2 PLAY vil understøtte SharePlay i fremtiden.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones

Historien efterfølgende

Vores redaktion har fulgt op på historien. Steen Jørgensen fortsatte historien. 15/7/2021 pustede redaktionen nyt liv til historien med historien Apple klar med eget Magsafe Battery Pack – pris og tilgængelighed – Læs her. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..