Samsung Galaxy S20 godt på vej mod titlen som “bedste kameramobil”

Samsung Galaxy S20 Ultra kunne med dens 108 megapixel sensor meget vel indtage pladsen, som verdens bedste mobilkamera. Her forklarer vi hvorfor.

Samsung Galaxy S20 godt på vej mod titlen som “bedste kameramobil”

Samsung har netop lanceret deres bedste bud på den ultimate mobiltelefon, Samsung Galaxy S20 Ultra, der naturligvis har et stort fokus på kameraet. Kameraet er en ekstremt vigtigt del i vores mobiltelefoner og det er her Samsung skal oppe sig, hvis de skal kunne følge med Huawei og Apple. Med den nye Ultra-model er de klar med et spritnyt og ret vildt kamera, der meget vel kunne indtage førstepladsen hos DxOMark.

Læs også: Samsung Galaxy S11+ får kamera på 108 megapixels

Samme kamerasensor ligger på førstepladsen

Hele fire kameraer finder man i Samsungs nye topmodel: en 48 megapixel periskoplinse med 4 x optisk zoom og helt op til 100x digital zoom, 12 megapixel ultra vidvinkel samt en ToF-sensor til dybdemåling. Men den mest interessant er stadig den store 108 megapixel primære sensor, som er udviklet i samarbejde med kinesiske Xiaomi. Der er tydeligvis lagt i ovnen til et imponerende kamera fra Samsung, som bliver blandt de allerbedste på markedet. Dog tyder det på, at Galaxy S20 Ultra kunne lande helt i toppen.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S20 Ultra

Xiaomis nye Mi 10 Pro har websitet DxOMark nemlig taget utroligt godt imod, og netop dette kan tyde på Samsung også kan få en plads i toppen. Xiaomi Mi 10 Pro har indtaget førstepladsen på hjemmesidens rangliste, foran mobiler som Huawei Mate 30 Pro, Apple iPhone 11 Pro Max, Samsung Galaxy Note 10+ og Huawei P30 Pro, på både bagkamera og frontkamera. Det interessante er, at Samsung’en er udstyret med samme vilde 108 megapixel sensor som Xiaomi Mi 10 Pro.

Læs også: Xiaomi afslører Mi 10 og Mi 10 Pro: Her er de mulige danske priser

Samme kamerasensor, bedre billedbehandling

Det er kun den primær sensor Xiaomi Mi 10 Pro og Samsung Galaxy S20 UItra har tilfælles, og Xiaomi’en koster omtrent kun halvdelen Samsung’en, så det er meget imponerende resultat. Men gode kamerasensorer og linser er én ting, en anden er den efterfølgende billedbehandling. Samsung har ekstremt stor knowhow og midler til udviklingen af mobilkameraet, hvilket burde resultere i en bedre udnyttelse af den allerede kompetente 108 megapixel sensor, og de tre andre kameralinser.

Så medmindre det går helt galt, så gætter vi på Samsung Galaxy S20 Ultra snart har titlen, som det bedste mobilkamera i verden. DxOMarks rangliste har længe været domineret af Huawei, så det vil være noget af en sejr for Samsung, hvis de kan sætte sig på førstepladsen.

Se også: De bedste priser på Samsung Galaxy Note 10 Plus

Redaktionen fastholder fokus på sagen

Ja vi fulgte selvfølgelig op på artiklen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 8/11/2019 gik redaktionen videre og fulgte op med nyheden iPhone 11 Pro har ikke det bedste kamera – Læs her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..