Samsung Galaxy S21 – Snapdragon-model igen overlegen

Igen er der to versioner af Samsungs topmodeller, Galaxy S21-serien, og igen ser vi Snapdragon slå Exynos. Galaxy S21 med Exynos 2100 og Snapdragon 888 er blevet sammenlignet.

Samsung Galaxy S21 – Snapdragon-model igen overlegen

Samsungs Galaxy S21-serie er lanceret med producentens nye Exynos 2100-chipset. Den første rigtige sammenligning af de to chipsets i Galaxy S21 har ramt nettet, og det ligner af historien gentager sig selv. Snapdragon 888 slår nemlig Exynos 2100 – men alligevel er der håb forude.

Kort forinden lanceringen af Samsung Galaxy S21-trioen afholdte Samsung et event for deres nye Exynos 2100-chipset, som de givetvis var meget stolte af. Det er Samsungs første chipset på en 5nm-teknologi, og her ses forbedringer på både CPU-, GPU- og NPU-hastighed, samtidig med at energiforbruget er lavere. Ganske lovende ikke? Uden tvivl.

Dog har der siden Samsung introducerede Snapdragon- og Exynos-udgaver af topmodeller set en tydeligt bedre ydelse og lavere energiforbrug i Qualcomms chips, hvor det var specielt slemt med sidste års Exynos 990 mod Snapdragon 865 i Galaxy S20. Derfor har netop Exynos versus Snapdragon været et spørgsmål af interesse i år. Hvordan klarer Exynos 2100 sig mod Snapdragon 888 og skal vi igen have en ringere udgave af Galaxy S-serien i vores region? Samsung lovede ved lanceringen, at Exynos nu endelig var med helt i top. Men kigger vi på den sidste test af de to chipset i Galaxy S21, så har Samsung altså stadig et stykke arbejde foran sig.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S21 Ultra 5G – Ultimativ Android

Galaxy S21 med Snapdragon 888 er hurtigere

Og i testen starter det egentlig meget godt for Exynos 2100, som på ren CPU-test slår Snapdragon 888 med en anelse. Det skyldes sandsynligvis de overclockede kerner på Samsungs eget chipset. Det ser dog noget anderledes ud, når først grafikchippen kommer i spil.

I testen du finder herunder er der både en kombination af CPU+GPU samt ren GPU-test. Og i begge er Samsungs Galaxy S21 med Exynos 2100 altså underlegen Snapdragon 888-modellen. Det er tættere i første test, hvor CPU er med i spil, men når det kommer til den rene GPU-test, så har Samsungs Mali-G78 MP14 det svært mod Adreno 660.

Så det tyder altså på, at Snapdragon 888 udgaven af Galaxy S21 (igen) er det bedste valg, som selvfølgelig ikke bliver solgt her i Norden. Forskellen vil primært kunne mærkes, når det drejer sig om grafik-intensive opgaver, fx spil.

Når det kommer til batteritid, så er der endnu ikke set nogen sammenligning, men det kommer uden tvivl snart. Vil også se Snapdragon 888 slå Exynos på energieffektivitet? Med en langt stærkere kunstig intelligens, i forhold til Exynos 990, så er der forhåbentlig en forbedring. Forhåbentlig ved vi snart mere. Og når det kommer til grafikydelse, så har Samsung tydeligvis selv erfaret, at de har brug for hjælp.

I vores egen test af Samsung Galaxy S21, så vi Exynos 2100 score 1101 på single-core og 3636 på multi-core, hvilket er en forbedring i forhold til nuværende flagskibe, men stadig en meget begrænset føring.

AMD skal redde Samsungs Exynos

Det kunne tyde på, at Samsung godt er klar over, at grafikydelse på Exynos 2100 halter, sammenlignet med både Snapdragon 888 og Apples A14. Samsung og AMD har nemlig indgået et strategisk partnerskab, som vi måske allerede i år vil se frugten fra. Galaxy Note 21? Samsung har nemlig bekræftet, at deres næste flagskib vil blive udstyret med en AMD Radeon-grafikchip. Og kender vi gutterne hos AMD rigtigt, så vil det betyde at massivt boost af grafikydelsen i kommende Exynos-chipset.

Læs også: Vild grafik på vej: Samsungs næste flagskib får AMD-grafikchip