Samsung Galaxy Watch 3: Den roterende ydre ring er tilbage

Samsung Galaxy Watch 3 er lanceret. Meget er ved det normale i det nye smartwatch, men til manges glæde er den roterende ring rundt om skærmen vendt tilbage.

Samsung Galaxy Watch 3: Den roterende ydre ring er tilbage

En af Samsungs mange nyheder fra dagens Unpacked-event er næste generation af den sydkoreanske producents smartwatches – nemlig Samsung Galaxy Watch 3. Undrer du dig over, hvorfor uret er nummer 3 i serien, når det forrige ur fra 2018 hed Galaxy Watch?

Det er formentlig fordi der i mellemtiden er kommet både et Galaxy Watch Active i april 2019 og et Galaxy Watch Active 2 i september 2019, så for at følge talrækkefølgen er det nye ur blevet til Galaxy Watch 3.

Ser vi bort fra navnet har Galaxy Watch 3 dog ikke voldsomt meget nyt at byde på i forhold til Galaxy Watch Active 2. Derfor kan det dog stadig være et glimrende smartwatch. Lad os kigge nærmere på det.

Læs også: Samsung lancerer Galaxy Note 20 og Note 20 Ultra

To nye størrelser – 41 og 45 millimeter

Urkassen i Galaxy Watch 3 er blevet marginalt større end før. Sidste år brugte Samsung størrelserne 40 og 44 millimeter, og i år måler den lille størrelse 41 millimeter og den store 45 millimeter.

Den runde Super AMOLED-skærm måler nu henholdsvis 1,2 og 1,4 tommer og beholder samme opløsning som hidtil på 360 x 360 pixels. Altså intet nyskabende på den front.

Urkassen er udført i enten rustfrit stål eller – for første gang – i det noget mere hårdføre titanium, som dog først kommer senere på året. Udgaven i rustfrit stål fås i de tre farver Mystic Bronze, Mystic Black og Mystic Silver, mens titanium-varianten kun fås i sort.

Også Exynos 9110-chipsettet er uændret. Du finder 8 GB lagerplads mod kun 4 GB i Galaxy Watch Active 2 (dog var der også 8 GB i det oprindelige Galaxy Watch). Til gengæld er der kun 1 GB RAM, hvilket er mindre end sidste års Galaxy Watch Active 2, som havde 1,5 GB.

Batteriet i modellen på 45 millimeter har en kapacitet på 340 mAh, hvilket er identisk med kapaciteten i Galaxy Watch Active 2. Til gengæld må du nøjes med blot 247 mAh, hvis du vælger den lille variant på 41 millimeter.

Galaxy Watch 3 kører Samsungs eget Tizen OS 5.5-styresystem, som virker både med Android-mobiler og iPhones. I Galaxy Store er det muligt at downloade intet mindre end 80.000 urskiver til uret.

Læs også: Samsung Galaxy Note 20 og Note 20 Ultra: Dansk pris og tilgængelighed

Den roterende fysiske ring vender tilbage

Samsung har i Galaxy Watch 3 implementeret den velkendte roterende ydre kant rundt om skærmen, som man kan rotere med fingrene for at navigere i systemet og bladre mellem menupunkter.

Samsung introducerede den roterende ring rundt om skærmen i det oprindelige Galaxy Watch, men det skrottede Samsung igen i det næste Galaxy Watch Active for så at udsende en opdatering, som gav en lignende funktion ved touchberøring rundt om skærmen. Samme feature kom Galaxy Watch Active 2 med, men nu vender den fysiske roterende ring altså tilbage.

Samsung oplyser, at den roterende ring er blevet gjort endnu slankere end tidligere. Faktisk er Galaxy Watch 3 14 % tyndere, 8 % mindre og 15 % lettere end det første Galaxy Watch.

Læs også: Samsung Galaxy Tab S7 og S7+: Nu med 120 Hz-skærme og bedre S Pen

En anden nyhed i Galaxy Watch 3 er, at det nu kommer med fall detection – altså muligheden for at registrere, hvis brugeren af uret pludselig falder, hvorved uret kan alarmere enten udvalgte nødkontakter.

Uret er også udstyret med pulsmåler og fungerer også som en perfekt træningsmakker, da du også kan tracke dine løbeture med GPS. Uret kan også give tips til, hvordan din træning kan udvikles, og hvordan du kan forbedre din løbeteknik.

Uret kan naturligvis også tracke din søvn, og Galaxy Watch 3 kan også give et billede af dit stressniveau.

Lyder uret som noget for dig? Så læs mere om pris og tilgængelig på Samsung Galaxy Watch 3 her.

Læs også: Her er Galaxy Buds Live, Samsungs bønneformede øretelefoner

Specifikationer på Samsung Galaxy Watch 3

41 millimeter urkasse 45 millimeter urkasse
Dimensioner og vægt 41 x 42,5 x 11,3 millimeter
48,2 gram (rustfrit stål)
45 x 46,2 x 11,1 millimeter
53,8 gram (rustfrit stål) eller 43 gram (titanium)
Materialer Rustfrit stål med ægte læderarmbånd Rustfrit stål med ægte læderarmbånd
Titanium-model med metalarmbånd
Skærm 1,2 tommer (30 millimeter)
Super AMOLED, 360 x 360 pixels, Always On Display, Gorilla Glass DX
1,4 tommer (34 millimeter)
Super AMOLED, 360 x 360 pixels, Always On Display, Gorilla Glass DX
Chipset Exynos 9110 dual core (1,15 GHz)
RAM og lager 1 GB RAM + 8 GB lagerplads
Tilslutninger 4G LTE (kun i 4G LTE-modeller), Bluetooth 5.0, Wi-Fi b/g/n, NFC, GPS/GLONASS/Beidou/Galileo
Sensorer Accelerometer, barometer, gyroskop, lyssensor og pulsmåler
Bat­te­ri 247 mAh
WPC-baseret trådløs opladning
340 mAh
WPC-baseret trådløs opladning
Software Tizen OS 5.5
Farver Rustfrit stål: Mystic Bronze og Mystic Silver

Rustfrit stål: Mystic Black og Mystic Silver

Titanium: Mystic Black

Kompatibilitet Android-smartphones med Android 5.0 eller nyere og mindst 1,5 GB RAM
iOS: iPhone 5 eller nyere med iOS 9.0 eller nyere
Andet 5 ATM + IP68, MIL-STD-810G-certificering

Se også: Find de bedste priser på Samsung-telefoner

Opdateringer i sagen

Siden vi publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen fortsatte fortællingen. 14/7/2020 havde vi dette at sige med sagen; Samsung Galaxy Note 20-serien bliver billigere end S20-serienKlik her for at gå til artiklen.. Se de seneste nyhede om temaet her.