Sony Xperia 1 III og 5 III – Satser på gaming og kamera

Sony Xperia 1 III og Xperia 5 III er officielle med indmad fra øverste hylde, et spændende kamera, fokus på gaming og en garanteret høj pris.

Sony Xperia 1 III og 5 III – Satser på gaming og kamera

I dag har Sony offentliggjort to nye topmodeller i Xperia-serien, sammen med den billigere Xperia 10 III. Sony Xperia 1 III og Xperia 5 byder på den hurtigste hardware tilgængeligt på markedet, et avanceret kamera og en skærm skræddersyet til underholdning, musik og gaming. Her byder vi velkommen til Sonys nye topmodeller.

Sony arbejder tydeligvis videre med deres navngivning med “mark”, som man typisk kender fra højtalere og kameraer. Sidst fik vi Xperia-serien i mark II og denne gang er vi kommet til mark III, eller mark 3. Hvor Xperia 1 II og 5 II var rettet mere specifikt mod fotospecialister, så forsøger Sony med Xperia 1 og 5 III at ramme bredere.

Og her er nærmest forbedringer hele vejen rundt. Her får man eksklusiv byggekvalitet, flotte skærm i op til 4K-opløsning i 120 Hz, kraftfuld Snapdragon 888-ydelse, mere ram end du får brug for, lyd i høj kvalitet, større batteri, hurtigere opladning og et design, som er tæt på identisk med forgængeren.

Et firkantet design, med Gorilla Glass Victus (Gorilla Glass 6 på Xperia 5 II), en ramme i aluminium – selvfølgeli beskyttet med en IP68-certificering.

Se også: Sammenlign pris og kvalitet på de bedste Android-telefoner

4K-skærm og lyd i topklasse

Kan du ikke få pixels nok, så er Xperia 1 III nok smartphonen for dig. Herpå sidder nemlig en 6,5 tommer OLED-skærm i 4K-opløsning med en 120 Hz opdateringsfrekvens i 21:9-format. Den mindre Xperia 5 II kommer med en 6,1 tommer OLED-skærm i fuld HD, også med 120 Hz. Heri finder finder vi igen X1-processoren med Bravia HDR-remasterteknologi, som giver et bedre billede og gør streamingindhold mere naturtro med forbedrede kontraster, farver og klarhed. Med 120 Hz, 240 Hz Motion blur reduction, 240 Hz Touch scanning og 21:9-format, så er der også lagt i ovnen til en voldsomt god gamingoplevelse.

Ifølge Sony, så hører god lyd til et godt billede. Og vi er enige. I den nye modeller finder vi endnu bedre højtalere end sidst, som både spiller højere og med mere bas. Med Dolby Atmos skulle man få en fordybende, flerdimensionel oplevelse – uanset om det er med hovedtelefoner på, eller om det er fra telefonens indbyggede stereohøjttalere. Og her skal vi selvfølgelig ikke glemme, at der er plads til et 3,5 mm jackstik – noget man alt for sjældent ser i topmodeller længere.

Udover understøttelsen af lyd i høj opløsning kommer både Xperia 1 III og Xperia 5 III med DSEE Ultimate, der forbedrer kvaliteten af digital musik ved hjælp af Sonys AI-teknologi. Dette gælder også ved brug af streamingtjenester. Den forbedrer automatisk lydfrekvensen og det dynamiske område i realtid, hvilket løfter hvert nummer tættere på lyd i høj opløsning, nu også for lineære PCM- og tabsfri codec-filer.

Læs også: Test af Sony Xperia 1 II – Ikke for alle

Et kamera med fokus på hastighed

Sony kunne sagtens have benyttet deres nyeste og bedste kamerasensorer i de nye telefoner, men det gav ikke det resultat de gerne ville have. I Xperia 1 III og 5 III har det været vigtigt for Sony, at de har objektsporing til sporing i realtid, der gør det muligt for brugerne at skyde selv de mest udfordrende motiver i bevægelse med et nøjagtigt fokus. Takket være de AI-baserede algoritmer samt 3D iToF-sensoren, der måler afstand, er det med sporing i realtid-funktionen muligt at registrere og fokusere på et motiv og fortsætte med at spore det, selvom motivet midlertidigt bevæger sig ud af syne.

Læs også: Test af Sony Xperia 5 II

Begge modeller tilbyder derudover kontinuerlig AF, der foretager AF/AE-beregninger 60 gange i sekundet. Det giver mulighed for at tage 20 billeder med serieoptagelse (20fps) med høj præcision, nøjagtigt fokus og optimeret eksponering. Det betyder, at selv objekter i høj fart vil fremstå knivskarpe, som dette billede taget med Xperia 1 III:

Sony Xperia 1 III
Taget med Sony Xperia 1 III.

I Xperia 1 III og 5 III finder vi et vælg af avancerede og professionelle kamerafunktioner, men vi finder også en en bedre og mere simpel kameraapp. I stedet for to apps til fotografering, så er der denne gang kun én, hvori man finder en “basic”-funktion og en manuel. En god beslutning, lyder det til.

De to nye Xperia-topmodeller er desuen udstyret med et nyt variabelt teleobjektiv parret med en Dual PD-sensor. Det kan skifte mellem 70 og 105 mm og med Dual PDAF-sensoren sikre lynhurtig autofokus.

Masser af kræfter

I Xperia 1 III og 5 III trækkes den fine hardware af et Snapdragon 888-chipset med indbygget 5G-modem. I Xperia 1 III er der 12 GB RAM at gøre godt med, mens der i Xperia 5 II “kun” er 8 GB.

Der er også blevet plads til et større batteri i Xperia 1 III og 5 III på 4.500 mAh, som Sony lover sikrer en hel dags strøm. Og mon ikke der er lidt til overs også. Her er desuden også en ny og hurtigere 30W-opladning, som oplader det store batteri til 50 procent på en halv time. Xperia Adaptive Charging overvåger telefonen, når den oplades, hvilket sikrer, at batteriet ikke overanstrenges. Sony siger batteriet holder op til tre år med den nye teknologi.

Se også: De hurtigste telefoner på markedet

Sony Xperia 1 III og 5 III pris og tilgængelighed

Der er ikke mange informationer fra Sony, når det kommer til pris og tilgængelighed på Xperia 1 III og Xperia 5 III. Når det kommer til tilgængelighed, så er udmeldingen at de kommer til sommer. Når det gælder prisen, så bliver denne først meldt ud senere. Men mon ikke de bliver godt pebrede.

Sony Xperia 1 III kommer i farverne sort og lille. Sony Xperia 5 III kommer i sort, pink og grøn.

Se også: De bedste foto- og videotelefoner på markedet