Store bilproducenter dropper fossil-biler og satser på elbiler

Der sker en voldsom udvikling på bilmarkedet. Se her hvornår bilproducenterne dropper fossil-biler og kun vil lave elbiler.

Store bilproducenter dropper fossil-biler og satser på elbiler

Bilmarkedet er i en rivende udvikling, som selv for flere producenter går lidt for stærkt. Men skal man være med i elbils-ræset, så bliver man som bilproducent nødt til at hænge på. Derfor har flere af de store bilproducenter efterhånden meldt ud, at de i en nær fremtiden helt vil droppe biler med fossil-motorer. Fremtiden er elbiler.

Læs også: Har du købt en elbil?

Salget af elbiler vil overgå konventionelle biler

Som det er lige nu, så sælges der generelt langt flere konventionelle biler, medmindre man kigger en tur til Norge. I Danmark stod elbiler og hybridbiler for 16 procent af bilsalget i 2020, og på verdensplan stod elbiler for 5 procent – hvilket er en stigning på 39 procent i forhold til året inden. Så det går den rigtig vej, men der er langt endnu.

Alligevel mener flere analysevirksomheder, at salget af elbiler i 2030 vil enten matche fossil-biler eller endda overgå dem. Og kigger man nærmere på bilproducenternes planer for fremtiden, så er det bestemt ikke en umulighed.

Læs også: Salget af elbiler steg 39 procent på verdensplan i 2020

Bilproducenterne går all in på batterier

Ja, flere af de store bilproducenter går nemlig all in på de batteridrevne biler. Og her menes der altså de fuldelektriske, for hybridbiler ryger også i svinget. Senest er det svenske Volvo, som har taget drastiske skridt, for at ændre deres forretning. Fremover vil Volvo nemlig udelukkende sælge deres rene elbiler online. Og ligesom flere andre producenter af biler, så går også Volvo all in på elbiler.

Herunder kan du se flere store bilproducenters planer for fremtidens biler, hvor de første går 100 elektrisk i 2025.

  • Audi: 100 procent elektriske biler i 2030
  • Bentley: 100 procent elektriske biler i 2030
  • GM: 100 procent elektriske biler i 2035
  • Ford: 100 procent elektriske biler i 2030
  • Jaguar: 100 procent elektriske biler i 2025
  • Porsche: 80 procent elektriske biler i 2030
  • Volvo: 100 procent elektriske biler i 2030, 50 procent i 2025
  • Volkswagen: 100 procent elektriske biler i 2026

Stadig mangler flere store bilproducenter helt at melde noget ud endnu. Toyota, Hyundai, Nissan, BMW og flere. Men mon ikke snart de også hopper med på vognen.

Se også: Nyt om elbiler