Salget af elbiler steg 39 procent på verdensplan i 2020

Mens elbilerne fortsætter sin tour de force, så kollapsede salget på det samlede bilmarked. Salget af elbiler forventes at stige voldsomt de kommende år.

Salget af elbiler steg 39 procent på verdensplan i 2020

Ny undersøgelse fra analysevirksomheden Canalys viser, at det globale salg af elektriske køretøjer i 2020 steg med 39 procent fra år til år til 3,1 millioner enheder. Dette skal sammenlignes med et fald i salget på 14 procent af det samlede personbilmarked i 2020. Canalys forudsiger, at antallet af solgte elbiler stiger til 30 millioner i 2028, og at elbiler vil udgøre næsten halvdelen af ​​alle solgte personbiler inden 2030.

I en ny digital rapport om elbiler, har Canalys offentliggjort detaljerede salgsdata om elbiler, prognoser og analyser om den hurtigt voksende del af bilmarkedet.

Elbiler stod for næsten 5 procent af alt salg af nye biler i 2020, og det forventes at EV’erne når over 7 procent af salget af nye biler verden over i 2021, hvilket vil være en yderligere vækst på 66 procent, og med dét dermed vil overstige 5 millioner solgte biler. Der er blevet solgt cirka 1,3 millioner EV’er i Kina og Europa i 2020, hvilket er fire gange EV-salget i USA. På trods af at USA er hjemsted for Tesla, så repræsenterede EV-salget i USA faktisk kun 2,4 procent af de nye biler.

Læs også: Elbiler tager fortsat markedsandele i Danmark

I 2030 er bilsaget 50 procent elektrisk

Ifølge Canalys vil EV-salget fortsat stige i løbet af de næste ti år, og de forudsiger, at el-køretøjer vil udgøre 48 procent af alle solgte nye biler i 2030. Den hastige vækst vil fortsætte, når der løbende bliver lanceret flere elektriske køretøjer, og regeringer fastlægger politikker for at stimulere EV-produktion og salg. Derudover vil også fokus på øget rækkevidde og infrastruktur lokke flere købere til elbilerne.

Læs også: Højeste salg af elbiler i december nogensinde

Også i Danmark når salget af EV-biler hele tiden nye højder. I 2020 stod elbiler og opladningshybrider for over 16 procent af de nyregistrerede biler, hvilket svarer til 32.500 solgte enheder, og der er intet, der ser ud til at kunne stikke en kæp i hjulet for lysten til at købe EV’ere.

Se også: Nyt om elektriske køretøjer