Analytiker: Apple lancerer ny 10,5″ iPad Pro næste år

Næste år lancerer Apple tre forskellige iPads, hvoraf den ene bliver en ny 10,5" iPad Pro ifølge den velkendte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo.

Analytiker: Apple lancerer ny 10,5″ iPad Pro næste år

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Der kommer ikke til at ske de helt store nyheder på iPad-fronten næste år, hvis det står til den altid velinformerede Apple-analytiker fra KGI, Ming-Chi Kuo.

Godt nok står Apple ifølge hans oplysninger til at lancere en helt ny iPad Pro med en skærmstørrelse på 10,5” – en god størrelse mellem de to eksisterende Pro-modeller på henholdsvis 9,7” og 12,9”.

Det bliver dog uden nogen nævneværdige designændringer og dermed kun den sædvanlige årlige opgradering af indmaden – vigtigst af alt den kraftigere A10X-processor fra chip-producenten TSMC.

Læs også: Apples nye, mindre iPad Pro hedder… iPad Pro

Apple vil angiveligt prissætte den kommende iPad Pro en tand over de billige iPads på 9,7”, og han antyder ifølge Apple Insider, at den nye iPad Pro tilmed kan fungere som en direkte afløser for den almindelige iPad, der dog blev erstattet af iPad Air. Uanset hvad ventes den 10,5” store iPad Pro ikke at blive nær så dyr som de to eksisterende Pro-modeller.

Apple oplever nemlig et faldende salg og en skarp konkurrence fra billige Chromebook-computere i markedet for uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser, hvor iPad tidligere har domineret. Derfor nedjusterer analytikeren også det forventede salg af iPads fra 45-50 til 35-40 mio. eksemplarer i Apples regnskabsår for 2016.

Læs også: Ny iPad bliver dyrere – her er de danske priser

Det er nemlig ikke før i 2018, at den helt store opgradering af iPad finder lige som at de helt store nyheder ikke kommer til iPhone før næste år. Ud over at Apple finder et helt nyt design frem til iPads i 2018, udstyres de angiveligt også med fleksible AMOLED-skærme. Om den fleksible egenskab i OLED-skærme (og AMOLED) skal bruges til noget bestemt, fremgår ikke.

Seneste nyt om Apps & sociale medier