Apple klar med foldbar smartphone om 2-3 år

Ifølge nye rygter arbejder Apple på en foldbar enhed, som skal have en 7-8 tommer stor skærm, når den er foldet ud.

Apple klar med foldbar smartphone om 2-3 år

Foldbare skærme og enheder er et af de hotteste temaer inden for teknologibranchen. Producenter som Samsung, Google og OnePlus har da også allerede en foldbar telefon på markedet.

Stadig mangler vi at se et foldbart produkt fra Apple, men ifølge rygterne eksisterer planerne hos Apple, og måske får vi snart et færdigudviklet produkt at se.

Den nye foldbare enhed kan komme i enten 2026 eller 2027, lyder det.

Læs også: Ny iPad Air, iPad Pro og MacBook Air fra Apple til marts

Skærm på størrelse med iPad mini – er det dens afløser?

Ifølge det sydkoreanske medie The ELEC vil et kommende foldbart produkt fra Apple have en skærm på 7-8 tommer, når den er foldet ud. Det betyder med andre ord, at produktet vil have samme størrelse som Apples egen iPad mini og måske endda konkurrere med samme produkt.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at iPad minis dage er talte, selvom det netop er, hvad visse rygter taler om. Andre rygter beretter dog om, at Apple arbejder på en iPad mini med OLED-skærm. Det virker derfor usandsynligt, at det nye foldbare produkt skal erstatte iPad mini.

Samsung eller LG skal levere foldbare skærme

Mediet erfarer også, at både Samsung og LG har budt sig til som mulig skærmleverandør, men at skærmstørrelser, som de har budt ind med, har været på 6-7 tommer. Apple ønsker ifølge rygterme at lave en endnu større foldbar enhed.

Sandsynligheden for, at Apple vælger Samsung i sidste ende, er dog stor, da Samsung har mere erfaring med foldbare enheder. Det udelukker dog ikke helt LG, som kan blive en aktuel leverandør, hvis Apple vælger mukligheden med to leverandører.

Gigantisk foldbar Apple-enhed måske på vej

Det er dog ifølge rygterne ikke kun en foldbar enhed på 7-8 tommer, som Apple går og drømmer om.

Der kan nemlig også blive tale om en gigantisk 20,25 tommer foldbar enhed, når den vel at mærke er foldet ud. En sådan enhed vil dog formentlig først se dagens lys i 2028, hvis overhovedet nogensinde.

Et sådant produkt er på størrelse med Samsungs enorme Galaxy View-tablet fra 2015 med en 18,4 tommer skærm. Forskellen er så bare, at Apple har planer om at realisere den som en foldbar tablet, der lader til at kunne fungere både som en stor tablet og en mindre tablet på halv størrelse.

Læs også: Næste iPad Pro kan få MagSafe-opladning