Billige tablets er penge ud af vinduet

DUEL: Glem ALT om lavpris-tablets! En stor test af fem udvalgte tablet-computere på markedet konkluderer stålfast: De billige tablets er piv-ringe.

Billige tablets er penge ud af vinduet

“Ualmindeligt ringe”, “kina-bras”, “skuffende oplevelse”, “pengene er spildt”.

Listen af triste udsagn om de billige tablet-computere står i kø for at komme ud, og selvom ordene virker hårde, er de faktisk slet ikke hårde nok. I virkeligheden er enhederne langt værre end man kan beskrive med ord!

Normalt siger man “du får hvad du betaler for”, hvilket er korrekt for almindelige mobiltelefoner og smartphones. Men i kategorien af de små skærm-computere, kendt som tablets, får man mindre end prisen.

Fælles for de lavpris-tablets som vi har testet er, at de typisk er produceret i billig knirkende plastik, har en utydelig gnidret skærm, en langsom brugeroplevelse og en touch-betjening der hører fortiden til.

Med andre ord, så er der god grund til at frygte de billige tabs.

Vi har testet ZTE Light, Blackbird MID 7, ViewPad 7, Samsung Galaxy Tab og Apple iPad (Klik her og læs den store test)

Kun to tablets er værd at købe

Reelt kan feltet skæres ned til to enheder, som du sikkert kan købe, uden at føle du har lavet en dårlig investering.

Apples iPad med 9,7 tommer skærm og det samme iOS-styresystem er kendes fra iPhone, er tablet-markedets Rolls Royce, mens Samsung Galaxy Tab på syv tommer og Googles Android 2.2 system følger godt med.

iPad vinder klart testen, fordi der er tale om det mest gennemførte tablet-produkt, både hvad angår hardware, design og applikationer.

Samsung Galaxy Tab er en værdig konkurrent, og vinder point ved at være fysisk mindre end iPad, og er altså en bedre enhed når man er på farten. Til gengæld halter Galaxy Tab på applikations-udvalget, som ikke i nævneværdig grad udnytter den store skærm.

Apple iPad - Foto: Mobilsiden.dk
Apple iPad

Galaxy Tab eller iPad?

Hvilken du skal købe, er i høj grad et spørgsmål om holdning og behov.

iPad er er klart bedst for iPhone-ejerne, fordi de er kendte med Apples systemer. Galaxy Tab er derimod oplagt for Android-fans – fx dem med en Samsung Galaxy S eller HTC Desire.

iPad har størrelsen imod sig når man skal have den med – men størrelsen er perfekt til sofa- og hjemmebrug. Samsung Galaxy Tab er mest handy på farten og passer i inderlommen på en blæserjakke.

Begge tablets er dog bedst til at konsumere indhold fremfor at producere indhold, og kan altså ikke erstatte en bærbar computer.

Læs også:

 – Tablet-test del 1: Billige tablets er penge ud af vinduet
 – Tablet test del 2: Stor test af fem tablets
 – Tablet test del 3: Hold dig fra billige tablets (web-TV)

Læs også:
– TDC: Tablets er alt for dyre
– Test: Apple iPad
– Web-TV: Apple iPad
– Test: Samsung Galaxy Tab
– Web-TV: Samsung Galaxy Tab
– Web-TV: Blackbird MID 7 er en katastrofe

Emnet følges op

Alle gode fortællinger har sin fortsættelse. mobilsiden gik videre med sagen. 28/2/2011 havde redaktionen fokus på historien om Stor test af fem tablets – kun én vinder – Det videre forløb i sagen finder du her. Se også seneste nyt om tematikken her..