Den første testversion af Android 12L er blevet frigivet

Google har rullet den første version af Android 12L ud til enheder med store skærm - det blev til Lenovo Tab P12 Pro.

Den første testversion af Android 12L er blevet frigivet

Det vakte berettiget opmærksomhed, da Google annoncerede, at de kommer med en særlig version af Android 12 til enheder med store skærme – for eksempel tablets og foldbare telefoner. Nu er første version af Android 12L klar til Lenovo Tab P12 Pro.

Det oplyser Lenovo i hvert fald. Det er kun til Wi-Fi-versionen af enheden. Lenovo påpeger også, at fordi det er den første testversion, er den kun rettet mod udviklere og er både uden funktioner og fejlbehæftet.

Se også: Priser på tablets

Android 12L optimeret til store skærme

Den færdige version af Android 12L forventes at blive lanceret i første halvdel af 2022. Fordelene ved versionen til store skærme er, at man let kan opdele skærmen i segmenter for bedre at udnytte skærmens størrelse og bredde.

Notifikationer, hurtige indstillinger, låseskærmen, hjemskærmen, overblikspanelet og så videre er også tilpasset større skærme.

For bedre at kunne multitaske på enhederne har Android 12L en ny taskbar, hvor man hurtigt kan skifte mellem favoritapps. Det gør det også lettere at finde frem til splitscreen-funktionen – det eneste, man skal gøre, er at trække og slippe en app fra taskbaren.

Google vil også vurdere, hvor godt apps er tilpasset større skærme i Play Store og apps bliver tildelt en karakter alt efter, hvor godt de er tilpasset.

Se også: Guide til tablets