iPad Air 4 kommer i marts måned næste år

Den næste tynde og lette iPad Air kommer til foråret med Apples A14 Bionic-chipset og USB-C. iPad Pro bliver også opdateret allerede i år, lyder nyt rygte.

iPad Air 4 kommer i marts måned næste år

Apple er på vej med flere iPads. Det store spørgsmål er bare hvilke og hvornår.

Seneste nyt fra rygtebørsen – denne gang fra det kinesiske medie MyDrivers – går på, at Apple lancerer fjerde generation af iPad Air i marts måned 2021.

Det har ellers tidligere forlydt, at Apple allerede afslører en ny iPad Air dette efterår, men en forårslancering giver dog mere mening, hvis man ser på, hvornår Apple lancerede sidste års iPad Air.

Læs også: Ny tablet? Sådan vælger du den rigtige iPad

Overblik: Tidligere lanceringer af iPad Air

Model Præsenteret Til salg i butikkerne
iPad Air (1. generation) 22. oktober 2013 1. november 2013
iPad Air 2 16. oktober 2014 22. oktober 2014
iPad Air (3. generation) 18. marts 2019
iPad Air (4. generation) September/oktober 2020 Endnu uvist

A14 Bionic-chipset, USB-C og stereohøjtalere

Den næste iPad Air skulle angiveligt blive udstyret med Apples kommende chipset, A14 Bionic, som Apple ventes at præsentere i de kommende iPhone 12-modeller i løbet af oktober måned – og ikke som normalt i september.

Fremgangsmåden var nemlig den samme med tredje generation iPad Air, som blev præsenteret i foråret 2019. Den kom med en A12 Bionic, som blev lanceret sammen med iPhone XS, XS Max og XR i efteråret 2018.

Med det kommende A14 Bionic-chipset, som formentlig bliver endnu hurtigere og kraftigere, bliver den næste iPad Air altså lynhurtig.

Skærmen i iPad Air 4 skulle måle 11 tommer og være en såkaldt Liquid Retina-skærm. Det er samme marketingnavn, som Apple brugte om skærmene i iPhone XR og iPhone 11. Med andre ord en IPS LCD-skærm.

Det forlyder også, at fjerde generations iPad Air kommer i varianter med 128, 256 og 512 GB lagerplads, ligesom den skulle blive udstyret med fire højtalere til at give god stereolyd. Sidst, men ikke mindst, skulle den også komme med en USB-C-port.

Dermed placerer den næste iPad Air sig et sted mellem den normale iPad og iPad Pro. Det skulle også afspejle sig i prisen, som angiveligt stiger fra 499 dollars (4.299 kroner i Danmark) for tredje generations iPad Air til 649 dollars, eller hvad der måske vil løbe op i 5.599 kroner, for den billigste variant af iPad Air 4.

Læs også: Apple måske på vej med en spillekonsol

iPad Pro fra marts 2020 (Foto: Apple)

Opdateret iPad Pro kan være lige om hjørnet

Netop iPad Pro går der også forlydender om. Faktisk forlyder det, at der kan blive præsenteret en opdateret udgave af iPad Pro-tablets allerede så tidligt som om en måned i forlængelse af lanceringen af nye iPhones. Der går som bekendt rygter om, at Apples iPhone-event først bliver i oktober, så måske betyder det også, at iPad Pro først kommer til oktober.

Nogle rygter går på, at iPad Pro får en forbedret skærm med microLED, , som har bedre kontrast, responstid og lavere energiforbrug end normale LCD-skærme. Andre rygter lyder, at der ikke kommer en ny iPad Pro før næste år. De nuværende iPad Pro blev nemlig lanceret så sent som i marts 2020.

Læs også: I iOS 14 og iPadOS 14 kan man vælge standard email- og browser app

Redaktionen har mere til historien

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen fortsatte fortællingen. 30/7/2020 bragte vi en nyhedsartikel med fokus på Her er Samsungs kommende iPad-udfordrere, Galaxy Tab S7 og S7+Klik her for at læse den påfølgende artikel.. Se også seneste nyt om temaet her.