iPadOS 17 låner funktioner fra iPhone

Interaktive widgets, mere fleksibel låseskærm, FaceTime på ekstern skærm: Det er nogle af de nye funktioner, som iPad får med iPadOS 17.

iPadOS 17 låner funktioner fra iPhone

Ved den årlige WWDC 2023-konference præsenterede Apple den nyeste version af sit styresystem til iPad.

Det er iPadOS 17, vi byder velkommen til efteråret, og der er en hel del betydningsfulde opdateringer. For det første er der en del fra iOS 17, der følger med til iPadOS 17.

Se også: Tjen gode penge på brugte iPhones

Federe Sundhed-app og mere fleksibel låseskærm

Den første af de store tilføjelser er Sundhed-appen, der endelig er på vej til Apples tablet. Apple lover tilmed, at Sundhed-appen gør sig bedre på iPadens større skærm.

Apple tager også noget af brugerdefinitionen og nogle af widgets-trickene fra iOS 16 med til iPadOS 17.

Som med iPhone kan man nu trykke på Låseskærmen og vælge baggrund, widgets og skrifttyper helt efter egen smag.

Man kan vælge billeder fra iPadens galleri, blandt et udvalg af Apples egne dynamiske baggrunde eller vælge Live Photo med en fed 3D-bølgeeffekt, hver gang man låser sin iPad op.

Som med iPhonen kan hver Låseskærm brugerdefineres med en unik blanding af skrifttyper, datoformater og billeder.

Apple låner også lidt fra forbedringerne til Beskeder på iPhonen, så brugerne kan lave klistermærker ud fra sit eget galleri af billeder, får filtre i søgningen (personer, indholdstype, nøgleord) samt automatisk transskribering af audiobeskeder.

Se også: iPad med Sim-kort

Får interaktive widgets

Apple har også brugt en del krudt på widgets. De er nu interaktive og kan gøre forskellige ting, uden at man behøver at åbne selve appen. Det kan være at reagere på påmindelser, tænde for lyset i et rum, styre musik eller lignende.

En anden vigtig tilføjelse til iPadOS er Live Aktiviteter, der kan lægges på låseskærmen og bruges til at tracke leveringsbeskeder, holde øje med sportsresultater med mere.

Som med Google og deres Material You-design på Android, tilpasses widgets i iPadOS 17 til farverne i baggrunden.

En anden ny opdatering handler om PDF-filer på iPaden. Det foregår i den forhåndsinstallerede app Notes. Man kan for det første bruge auto-ifyldning til PDF-filer, også dokumenter der er scannet med et kamera og til med gemme eller skrive under med en Apple Pencil uden vrøvl med formater.

Se også: Find den billigste iPad

FaceTime på ekstern skærm

iPadens kamera kan nu bruges til FaceTime-samtaler, når tabletten er koblet til en ekstern skærm. Man kan have sine FaceTime-samtaler på iPaden via sit Apple TV.

For at gøre FaceTime-oplevelsen endnu bedre er Reaktioner nu kommet med til iPaden, så man kan være lidt kreativ med balloner, fyrværkeri med mere.

Samarbejdsappen Freeform får også nye tricks såsom vandfarve og fyldepen. Spotlight er også blevet forbedret og giver nu forslag til kommende tekst samt kan analyser resultatet i en videosøgning. Stage Manager bliver mere fleksibel med vinduer, der tilpasser sin størrelse, og justering af skærmen.

Heller ingen sideloading til iPad

Ligesom der ikke kom sideloading af apps til iPhone med iOS 17, så sker det heller ikke til iPadOS 17.

Sideloading, hvor man kan downloade og købe apps uden at skulle bruge Apples App Store, kommer dog til at ske senest i løbet af 2024. EU har nemlig lovgivet omkring dette, så set slipper Apple ikke for.

Se priser på iPads her.