Sideloading kom ikke med iOS 17

Mange havde ventet, at Apple ville introducere sideloading med iOS 17, men det blev ikke nævnt med ét ord - forvent først det sker i 2024 med iOS 18.

Sideloading kom ikke med iOS 17

I slutningen af sidste år var der rygter om, at iPhones kunne få mulighed for at sideloade apps i 2023. Nu er Apples udviklerkonference WWDC 2023 snart ved at lakke mod enden og vi har set den første betaversion af iOS 17.

Desværre glimrende sideloading-funktioner ved arrangementet og iOS 17 har på nuværende tidspunkt ikke en sådan funktion.

Sideloading er muligheden for at hente apps ned til iPhone og sådan set også andre af Apples produkter uden om Apples egen App Store. Man skal altså kunne downloade apps fra tredjeparts app-butikker.

Se også: Rigtig mange penge at spare på brugte iPhones

Meget utænkeligt at sideloading til iPhone kommer i 2023

Det virker heller ikke indlysende, at Apple vil introducere sideloading med en senere iOS 17-beta. Samtidig påpeger flere også, at det er usandsynligt, at Apple i al stilfærdighed ville rulle en så afgørende ny funktion ud, som får stor betydning for, hvordan iOS fungerer, uden for WWDC. Sideloading får nemlig stor betydning for app-udviklerne.

Med andre ord er vi ret sikre på, at sideloading af iPhone-apps ikke vil være tilgængelig i 2023.

Se også: Hvilke iPhones får iOS 17?

Bliver tvunget til det senest i 2024 af EU

Apple vælger altså at trække pinen ud, for det er helt sikkert, at Apple vil lancere denne funktion. Takket være EU’s Digital Markets Act har Apple ikke rigtig noget valg, i hvert fald ikke når det gælder Europa.

Der er en mulighed for, at Apple vil geolåse sideloading til specifikke lande, hvor det er lovpligtigt at gøre det, men det virker for besværligt for Apple.

Spørgsmålet er så, hvornår det sker. Det ser ud til, at folk, der vil have iPhone sideloading, må vente til 2024 og lanceringen af iOS 18. Det forventes i hvert fald, at sideloading bliver annonceret på WWDC i 2024, når iOS 18 bliver præsenteret.