Samsung Galaxy Tab A8: Billig tablet 

Samsung Galaxy Tab A8 er en billig tablet med okay specifikationer, men noget ydeevnemonster er der ikke tale om.

Samsung Galaxy Tab A8: Billig tablet 

Sammenlignet med Tab A7 er Samsungs Tab A8 en beskeden opdatering, men det er naturligvis den man skal vælge, hvis man vil have en ny billig tablet. Og så kommer den i pink.

Samsung Tab A8

Med en 10,5 tommer stor skærm i 16:10-format (1.920 x 1.200) er Tab A8 en enhed, der først og fremmest fokuserer på multimedier.

Tabletten er udstyret med Dolby Atmos-drevne quad-højttalere. Når det drejer sig om en underholdningsfokuseret tablet som denne, er batteriet en vigtig funktion; tabletten har et batteri på 7.040 mAh og har 15W hurtigopladning, men hurtigopladeren sælges dog separat. Der følger en 7,75W oplader med i æsken.

Tab A8 har en split-view-funktion, hvor du kan bruge to apps side om side. Drag & Split-funktionen fungerer med Samsung-apps; det fungerer ved at trække en fane til siden for at oprette et nyt vindue i split-view-tilstand.

Lidt kraftigere ydeevne

Denne budget-tablet fra Samsung har et Unisoc Tiger T618-chipsæt. Det er lidt mere kraftfuldt end T610-chipsættet på Nokia T20-tabletten, men det er stadig et chipset, der ligger i den lavere ende, når det gælder ydeevne.

Samsung hævder, at denne chip giver et ydelsesløft på 10 procent i forhold til Tab A7, som bruger en Snapdragon 662-chip. Beslutningen om at opgive Snapdragon-chipsættet til fordel for et Unisoc-chipsæt kan betyde, at Samsung sigter mod et endnu lavere prisniveau for Tab A8 end Tab A7.

Under alle omstændigheder vil tabletten blive tilbudt i tre versioner: 32 GB, 64 GB og 128 GB, hvilket er nyt for tablets i A-serien. Du kan også opgradere lagerpladsen til maksimalt 1 TB med et microSD-kort.

De to største versioner har 4 GB RAM, mens 32 GB-versionen har 3 GB RAM.

Se også: De bedste tablets

Øvrige funktioner

Tabletten er udstyret med to kameraer: et kamera på bagsiden med 8 megapixel og et kamera på forsiden med 5 megapixel. Andre funktioner, der er værd at nævne, er software til ansigtsgenkendelse, der låser tabletten, hvis ukendte brugere prøver at få adgang til enheden.

Der er også en uddannelseshub for børn med forældrekontrol, skærmoptagelse og et 3,5 mm jackstik.

Alt i alt er Tab A8 mere kraftfuld end sin forgænger, men har du allerede en model som Tab A7, behøver du ikke erstatte den med Tab A8.

Pris og tilgængelighed

Sammenlignet med Nokia T20, som er en meget lignende enhed, kommer Tab A8 til kort, selv med et lidt kraftigere chipset. Med T20 til en pris på 1 700 kroner og med en skarp 2K-skærm er det svært at se Tab A8 som et bedre valg.

Galaxy Tab A8 har en pris fra 2 000 kroner. Salget starter til januar.

Se også: Billige tablets

Sidste tilføjelse til historien

Historien lå ikke død så alt for længe. Steen Jørgensen gik videre med sagen. Allerede d. 8/12/2021 bragte vi nyt i sagen med en artikel der belyste emnet Samsung vil opdatere disse telefoner og tablets til Android 12Klik her for at gå til artiklen.. Vi følger op på temaet. Læs de seneste nyheder her.