Apple, Alphabet og Microsoft fremlægger imponerende regnskaber

Apple og Googles moderselskab, Alphabet, har tjent rekordmange penge i årets andet kvartal. Også Microsoft fremlagde et stærkere regnskab end forventet.

Apple, Alphabet og Microsoft fremlægger imponerende regnskaber

Det går godt for techgiganterne i disse måneder. Faktisk rigtigt godt endda. De store techvirksomheder som Apple, Alphabet (der ejer Google) og Microsoft har i dag gjort status over 2. kvartal 2021 – og det ser rigtigt godt ud for alle tre.

Alphabet overgår alle forventninger med rekordhøj indtægt

Alphabet har haft en rekordhøj indtægt i de seneste tre måneder. Aldrig før har virksomheden tjent så mange penge i et kvartal. Hele 389,8 milliarder kroner omsatte Alphabet for i kvartalet. Dermed overgår Alphabet fuldstændigt forventningerne, som lød på 352,7 milliarder kroner.

Mere imponerende er Alphabets evne til at tjene penge. I 2. kvartal 2021 havde Alphabet en indtjening på svimlende 116,5 milliarder kroner. Det er hele 2,5 gange så meget som i samme kvartal året forinden, hvor indtjeningen ’kun’ lå på 43,5 milliarder kroner.

– I 2. kvartal var der en stigning i onlineaktiviteten i mange dele af verden, og vi er stolte af, at vores tjenester har hjulpet så mane forbrugere og virksomheder. Vores langsigtede investreringer i kunstig intelligens og Google Cloud hjælper os med at skabe betydelige forbedringer i alles digitale oplevelse, siger Sundar Pichai, direktør i Google og Alphabet.

Se også: Bogføringsprogram med bilagsscanner

Apple opnår bedste 2. kvartal nogensinde

Også Apple har haft et forrygende 2. kvartal i 2021. Firmaet har præsenteret en omsætning på hele 512,8 milliarder kroner – en stigning på 36 procent i forhold til samme periode forrige år. Dermed overgår Apple også forventningerne til omsætningen, som lød på 461,8 milliarder kroner.

Apples evne til at tjene penge når også nye højder ved det nye regnskab. I kvartalet har Apple haft en indtjening på hele 137 milliarder kroner – det højeste nogensinde i Apples 47 år lange levetid. Til sammenligning tjente Apple ’kun’ 70,9 milliarder kroner same periode sidste år. Det er dermed næsten tale om en fordobling af indtjeningen.

Det er især salget af iPhones og abonnementstjenester som Music, TV+, iCloud, Arcade, News+ og Fitness+, som har drevet den enorme indtjening. 700 millioner kunder abonnerer nu på en tjeneste hos Apple. Særligt i Kina har Apple øget indtjeningen.

– I dette kvartal byggede vores teams videre på en periode med uovertruffen innovation ved at dele indflydelsesrige, nye produkter med vores brugere på et tidspunkt, hvor det aldrig har været vigtigere at bruge teknologi til at forbinde mennesker overalt, siger Tim Cook, direktør hos Apple.

Microsoft overrasker med stor vækst i cloudplatformen Azure

Microsoft har også præsenteret et overraskende flot resultat i 2. kvartal. Omsætningen endte på 291,1 milliarder kroner – en stigning på 21 procent i forhold til samme periode året før. Også Microsoft overgår forventningerne. For eksempel forventede Yahoo en omsætning på 277,9 milliarder kroner, men det overgik it-giganten altså med 13,2 milliarder kroner.

Det er især Microsofts Azure-cloudplatform, der er i fremgang. Væksten skyldes øget hjemmearbejde, som har forårsaget øget efterspørgsel på cloudtjenesten. Omsætningen i denne del af forretningen er steget med 51 procent i forhold til samme kvartal i 2020. Det er den største vækst for den del af forretningen siden 1. kvartal 2020. Omsætningen for salget af pc’er er steget 9 procent.

Microsofts indtjening i kvartalet endte på 103,9 milliarder kroner, hvilket er en stigning på hele 47 procent i forhold til samme kvartal i 2002.

Alt i alt må det altså siges at gå temmelig godt for de store techgiganter. Fremgangen er naturligvis en konsekvens af, at der har været en enorm efterspørgsel på forbrugerelektronik det seneste halvandet år, og at coronakrisen i det netop overståede kvartal er ved at fortage sig.

Læs også: Apple scorer kassen på iPhone – viser rekordregnskab frem

Seneste nyt om emnet

Siden redaktionen kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen valgte at gå videre med sagen. Allerede d. 20/7/2021 fulgte vi op med en artikel med tematikken Tim Cook sætter Kevin Lynch i førersædet på Apple Car – Tjek artiklen her. Se de seneste nyhede om temaet her.