Apple fordobler investering i fjernelse af CO2 fra atmosfæren

Apple smider yderligere 200 millioner dollars i Restore Fund, der har som mål at fjerne op mod en million ton kuldioxid om året.

Apple fordobler investering i fjernelse af CO2 fra atmosfæren

Apple har forpligtet sig til at fordoble sit økonomiske engagement med yderligere 200 millioner dollar i sin fond Restore Fund , der arbejder for at fjerne kulstof fra atmosfæren gennem støtte af forskellige projekter.

Det sker to år efter den oprindelige investering.

Fonden med navnet Restore Fund blev første gang annonceret i 2021 med en investering på 200 millioner dollars og fonden blev også bakket op af nonprofit-organisationen Conservation International og investeringsbanken Goldman Sachs.

Den nye portefølje skal administreres af Climate Asset Management, der er et samarbejde mellem HSBC Asset Management og Pollination.

Se også: Miljøvenlige telefoner

Skal fjerne 1 million ton CO2 om året

Apple fortæller i en pressemeddelelse, at den nye portion penge skal bruges til at blive af med op til en million ton kuldioxid om året, samtidig med at den skal give økonomisk afkast til investorerne.

”Restore Fund er en innovativ investeringstilgang, der skaber reelle, målbare fordele for planeten, samtidig med at den sigter mod at skabe et finansielt afkast,” udtaler Lisa Jackson, VP for miljø, politik og sociale tiltag hos Apple.

“Vejen til en CO2-neutral økonomi kræver en dybdegående dekarbonisering kombineret med ansvarlig fjernelse af CO2, og innovation som denne kan bidrage til at fremskynde fremskridtet.

Se også: Hvad er klimaforandringer?

Skal være Co2-neutrale senest i 2023

Restore Fund er en del af selskabets arbejde mod at blive kulstofneutral på tværs af hele sin leverandørkæde og hele vejen gennem hvert produkts livscyklus inden 2030.

De regner med at reducere 75 procent af alt udslip inden den dato og godtgøre for resten af udslippet med at fjerne kulstof.