Apple investerer 450 millioner dollars i satellitselskabet Globalstar

Apple investerer 450 millioner dollars i virksomheden Globalstar, der skal sikre satellitforbindelse til iPhone 14s nødopkaldsfunktion Nødopkald SOS.

Apple investerer 450 millioner dollars i satellitselskabet Globalstar

Globalstar, en USA-baseret satellit-service, har modtaget en investering på 450 millioner dollars fra Apple, der muliggør ”Nødopkald SOS” via satellit. Funktionen bliver snart aktiveret på den nye iPhone 14.

Investeringen er sikret via Apples ”Advanced Manufacturing Fund” og vil investere i kritiske forbedringer i Globalstars satellitnetværk og jordstationer. Disse stationer er blevet udstyret med højeffektantenner, lavet af Cobham Satcom i Californien, mens omkring 300 medarbejdere hos Globalstar skal arbejde på den nye tjeneste.

Se også: Test af iPhone 14

Nødopkald SOS bruger satellitter i områder med dårlig mobildækning

Lige så snart en iPhone 14 anmoder om en satellitbesked, som modtages af en af Globalstars 24 satellitter, videresendes beskeden til en jordstation, der igen videresender beskeden til en beredskabstjeneste.

Apples Nødopkald SOS via satellit vil senere i denne måned blive lanceret i USA og Canada. De første to år er gratis og efterfølgende kræver det et abonnement, hvor prisen stadig er ukendt.

Det er særligt de områder, hvor der ellers ikke er almindelig dækning via telefon eller Wi-Fi, at denne satellitfunktion med nødopkald er aktuel.

Se også: Priser på iPhone

Antenner i hele verden mellem satellitter og jordstationer

For at sikre den rigtige og vigtige dækning vil der blive installeret antenner rundt omkring i verden, samt i Nevada, Hawaii, Texas, Alaska, Florida og Puerto Rico. Flere antenner vil sikre, at der kommunikeres mellem satellitterne og jordstationerne, så folk kan få den nødvendige hjælp, hvis uheldet er ude.

Funktionen Nødopkald SOS over satellitter virksom ikke i Danmark, som nævnt tidligere i artiklen kun i USA og Canada for nu. Det er uvist, hvornår funktionen bliver aktiveret i Danmark og andre lande uden for USA og Canada.

Nødopkald SOS via satellit er en af de nye sikkerhedsforanstaltninger, som den nye iPhone 14 tilbyder ved siden af ”Registrering af ulykke”. Funktionen Registrering af ulykke kan automatisk kan ringe 112, en bilist er involveret i et alvorligt uheld og er ikke selv kan ringe efter nødhjælp.