Apple opnår rekordhøjt resultat for årets første kvartal

Apple har netop rapporteret en forrygende start på året 2020, hvor der bliver sat indtjeningsrekord i første kvartal.

Apple opnår rekordhøjt resultat for årets første kvartal

Første kvartal af regnskabsåret er som regel et godt tidspunkt at være Apple på, for det betyder blandt andet juleshopping. Den amerikansk It-virksomhed med hovedsæde i Silicon Valley regnede med at opnå en indtjening mellem 85,5 og 89,5 milliarder dollars – en forbedring sammenlignet med 84,3 milliarder dollars det foregående år. Men virksomheden har netop nu rapporteret et rekordhøjt resultat i kvartalet.

Hele 91,8 milliarder dollars endte resultatet på, hvilket giver et overskud på 22,2 millliarder dollars. Desværre fortæller Apple ikke længere hvor mange antal af iPhones, iPads og Mac-computere der er blevet solgt, men vi får at se hvor meget hver kategori har indtjent.

Læs også: Apples App Store slår rekord

Apple solgte iPhones for 55,96 milliarder dollars

  • 55,96 milliarder dollars: iPhone
  • 12,72 milliarder dollars: Tjenester
  • 7,16 milliarder dollars: Mac
  • 10,01 milliarder dollars: Wearables, hjem og tilbehør
  • 5,98 milliarder dollars: iPad

Det første kvartal af regnskabsåret dækker for Apple over månederne oktober, november og december. Apples CEO, Tim Cook, er ganske tilfreds med resultatet:

“Vi er glade for at rapportere Apples højeste kvartalsindtægt nogensinde, drevet af en stærk efterspørgsel efter vores iPhone 11 og iPhone 11 Pro-modeller, og all-time rekordindtjening på tjenester og Wearables,”

Apple fordobler indtjening på wearables

Det er stadig iPhonen der giver Apple smør på brødet, men både tjenesterne, Mac-computeren og specielt wearables-kategorien vokser. I forhold til første kvartal af 2019, så har Apple øget indtjeningen på wearables fra 5,13 til 10,01 milliarder dollars – altså meget tæt på en fordobling. Dette års iPhones, iPhone 12, har Apple dog store forventninger til, hvor der regnes med at hele 100 millioner enheder langes over disken. Apples iPhone 12-serie bliver ifølge rygterne producentens første 5G-telefoner.

Du finder hele rapporten fra Apple her.

Læs også: Analytiker: I år får Apples iPhones 5G