Apples App Store slår rekord

Apple har netop afsluttet et indbringende år, og starter 2020 ud med at slå indtjeningsrekord.

Apples App Store slår rekord

Apple har netop afsluttet et indbringende år, men derfor er der ingen grund til at stille sig tilfreds. I hvert fald har den californiske elektronikgigant formået at slå indtjeningsrekord på årets allerførste dag.

Læs også: Apple tjener stadig langt mere på smartphones

Hele 386 millioner amerikanske dollars tjente Apple, via App Store, på nytårsdag. Det betyder angiveligt en øget omsætning på intet mindre end 20 procent, i forhold til nytårsdag sidste år.

Apple TV
2019 var året, hvor Apple lancerede Apple TV+. Foto: Apple

App Store-indtægterne for 2019 har dog også mildest talt været imponerende. Her er der som nævnt også slået rekorder, ikke mindst takket være omsætningen mellem jul og nytår, der nåede svimlende 1,42 milliarder dollars. Apple har eftersigende betalt udviklere 38 milliarder dollars i løbet af 2019, hvilket svarer til en fjerdedel af, hvad udviklere har tjent siden App Store blev lanceret i 2008. I 2018 udbetalte Apple i øvrigt 34 milliarder dollars, så vi ser ud til at være i en gylden tid for appudviklere.

Læs også: Nu kan Apples AirPods gøres mere personlige

Apples indtjeninger kommer ikke kun fra applikationer i butikken. 2019 har været et stort år for Apple, der har markeret sig vd at øge fokus på en lang række tjenester til deres økosystem. Her kan vi fremhæve lanceringen af Apple TV+, News+ og Apple Arcade.