BOE kan blive større end Samsung på iPhone-skærme i 2024

Kinesiske BOE kan ende med at blive en klart større skærmproducent til iPhone 15 end Samsung kort tid efter, selskabet blev bandlyst af Apple selv for snyd.

BOE kan blive større end Samsung på iPhone-skærme i 2024

Samsung sidder på størstedelen af ordrerne på skærme til den aktuelle iPhone-serie.

Efter sigende producerer Samsung 70 procent af skærmene til både iPhone 14 og iPhone 14 Plus (der har almindelige OLED-skærme), samt iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max (der har LTPO OLED-skærme).

Konkurrenten BOE producerer kun 6,1-tommers skærme til basismodellen iPhone 14 og har derfor den mindste andel af ordrene.

Se også: Reparation af ødelagt skærm på iPhone

Samsung mister ordrer på skærme til iPhone 15

Den fordeling begynder at ændre på sig fra i år, hvis vi skal tro analytiker Ming-Chi Kuo. Han hævder, at BOE har slået Samsung og sikret sig den største ordre på skærme til iPhone 15 og iPhone 15 Plus.

De forventes at komme til at stå for 70 procent af skærmene, mens Samsung må nøjes med de resterende 30 procent.

Næste år kommer fokus til at ligge på LTPO-skærme til iPhone Pro-modellerne, og det vil fortsat primært være Samsung og LG, der leverer dem. Men Kuo mener alligevel, at BOE kan få 20-30 procent af ordrerne.

Hvis det sker, og de også får 70 procent af ordrerne på skærme til basismodellerne, så er BOE lige pludselig den største leverandør af iPhone-skærme, når vi kommer til andet halvår af 2024.

Se også: Bedste pris på iPhone

BOE’s ordrebog bliver tykkere og tykkere

Man forventer, at BOE over de kommende år vil få flere og flere ordrer.

Analytikeren forudsiger, at BOE’s indtjening kommer til at stige i takt med, at flere ordrer på OLED-skærme i mellem og stor størrelse, mini-LED-skærme til Apple, samt billigere foldbare skærme til Android-enheder, tikker ind.

Se også: Hvilken iPhone har den bedste skærm?

Taget i snyd med Apples skærme

BOE, der egentlig helt korrekt hedder BOE Display, blev grundlagt i 1993 i Beijing, Kina, og er en af verdens førende skærmproducenter – de producere både LCD-skærme og OLED-skærme samt LCD-baggrundsbelysningsenheder og solpaneler.

Det kan komme som en overraskelse, hvis BOE pludselig bliver den største skærmproducent til iPhone. For mindre end et år siden blev selskabet taget i at snyde ved at foretage ikke-godkendte designændringer i de iPhone 13 OLED-paneler, som det fremstillede for Apple.

Det forlyder, at BOE ændrede kredsløbsbredden af filmtransistorerne på OLED-skærmene, så de blev tykkere og dermed lettere at fremstille. Apple stoppede dermed samarbejdet med BOE, men de to virksomheder nåede frem til en aftale og BOE fik altså en ny chance.

Noget tyder på, at de siden har oppet sig og gjort deres hoser grønne hos Apple.

Se også: Tjen gode penge på brugte iPhones