Danske Bank i stor nordisk aftale om MobilePay – kan tjene 500 mio. kr.

Danske Bank fusionerer Mobilepay med flere store nordiske banker for at blive mere konkurrencedygtige - kan give banken 500 millioner kroner.

Danske Bank i stor nordisk aftale om MobilePay – kan tjene 500 mio. kr.

Dan­ske Bank indleder et samarbejde med finske OP Financial Group og en række andre nordiske banker, hvor Mobilepay bliver en essentiel del af samarbejdet.

MobilePay fusioneres med store nordiske banker

Aftalens essens er, at fusionere mobilbetalingsselskaberne MobilePay, Vipps og Pivo for at skabe Europas bedste og mest komplette digitale pengepung.

Virksomheden vil blive en af de største bankejede mobilbetalingsaktører i Europa med 11 millioner brugere og over 330.000 butikker og webshops som kunder.

Samarbejdet skal styrke produktudvikling og innovation for at forbedre kundeoplevelsen. Desuden vil parterne satse kraftigt på e-handel, som vokser stærkt i disse år og sikre brugerne mulighed for at betale mobilt på tværs af landegrænser.

Se også: Gode telefoner til erhverv

Skal være en del af noget større for at kunne konkurrere globalt

Glenn Söderholm, Head of Personal & Business Customers i Danske Bank, forklarer, at de er stolte over at have udviklet succesen MobilePay, men at det er omkostningskrævende at konkurrere med globale konkurrenter på dette område.

“MobilePay må blive en del af noget større for at få større skala og kunne samle investeringer til yderligere innovation af attraktive løsninger til vores kunder,” siger Glenn Söderholm.

Se også: De bedste telefoner med aktuelle priser

Fusion giver Danske bank 400-500 millioner kroner

Fusionen forventes at resultere i en engangsindtægt for banken på cirka 400-500 millioner kroner. Den er dog betinget af en godkendelse af de relevante myndigheder, herunder EU-Kommissionen. Denne godkendelse forventes at være klar i løbet af andet halvår af 2021 eller i begyndelsen af 2022.

Ejerskabet af det nye moderselskab Vipps AS vil fordele sig med 65 procent til bankerne bag Vipps, 25 procent til Danske Bank og 10 procent til OP Financial Group.

De fleste nuværende private brugere og erhvervskunder vil ikke opleve, at den nye virksomhed ændrer noget ved deres brug af MobilePay, lover Danske Bank.

Se også: Nyheder om mobilbetaling